Hogyan legyél gazdag? Avagy a meggazdagodás legjobban őrzött titkai 

luxus sportkocsi

Sokan gondolják, hogy a gazdagság szerencse függvénye és ezért nem is befolyásolhatjuk a létrejöttét.

Az igazán gazdag emberek véleménye szerint azonban néhány általunk megválasztott tényező kulcsfontosságúnak számít a gazdaggá válás folyamatában. A gyakran emlegetett szorgalom és kitartás valóban alapvető vonások, de akad itt még néhány további szempont. 

Vedd át az irányítást a pénzügyi életed felett!

Mivel a növekedés lényege a haladásban rejlik, ezért nekünk is érdemes folyamatosan fejlődnünk. Vegyük górcső alá a szokásainkat, hogy felismerhessük mi szorul korrigálásra. Így lényegében a saját kezünkbe vesszük a sorsunkat, ezáltal pedig a pénzügyi előrelépésünket is.

Bevételek és kiadások összehangolása

A folyton bővülő termékkínálat megállás nélkül arra csábít minket, hogy költsük el a pénzünket szebbre, jobbra, újabbra. Emiatt viszont könnyen abba a csapdába eshetünk, hogy olyan tárgyakat is megvásárolunk, melyekre valójában nincs szükségünk. 

Maradjunk távol a hitelektől és az adósságoktól, helyette inkább igyekezzünk tudatos döntéseket hozni, a pénzünket pedig fektessük be valóban hasznot hozó eszközökbe.

Az idő, mint pótolhatatlan tényező

Aki fiatal, az gyakran nem számol a nyugdíj fontosságával. A gazdag emberek azonban mindenre kiterjedő, időben megkezdett stratégiára hivatkoznak, amikor a pénzügyeikről faggatják őket. Minél tovább halogatunk egy észszerű befektetést, annál kevesebb időnk marad arra, hogy az megfelelően gyarapodhasson. 

Jó megoldás lehet, ha minden hónapban a bevételünk 20%-át a jólétünk megteremtésébe invesztáljuk.

Személyre szabott terv egyedi igények mentén

Mindannyian különbözőek vagyunk és a rendelkezésünkre álló feltételek is eltérnek egymástól. Ez azonban semmiképpen sem ront az esélyeinken, sokkal inkább megnöveli azt, ha megfelelően menedzseljük a pénzügyeinket. Ennek az alapját képezi a teljesen személyre szabott pénzügyi terv, mely rámutat a vagyonkezelési szokásainkra és segít azt szinkronba hozni a terveinkkel. 

Amennyiben elakadnánk a pénzügyi kérdések útvesztőjében, ne féljünk tanácsot kérni. A legtöbb gazdag ember mellett áll egy mentor, aki segít számára elérni a kitűzött pénzügyi célokat.

Kutassunk olyan módszerek után, melyek hasznosak lehetnek a számunkra.

Az Első

Szia! Az Első vagyok, a Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címed nem lesz közzétéve.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság