Hogyan segít a sport a bizniszben?

Akár csak a sportolók: mindig előre nézz!
Akár csak a sportolók: mindig előre nézz!

Ééééés issssmmmmééééééét egy Richard Bransonhoz kapcsolódó poszt kerül terítékre! Az angol vállalkozó guru nagyon szereti a sportokat, Usain Boltot saját hasonmásának tartja az üzleti életre kivetítve. 

Lássuk, hogy Branson szerint a sport világában követendő szabályok mennyire hasznosak az üzleti életben?

Richard Branson írása

Sportembernek tartom magam, mindig is nagyon szerettem azt a hangulatot, ami egy nagy sporteseményen körülvett. Az olimpia ideje alatt is szurkoltam a briteknek és persze Usain Boltnak, akit alteregómnak tartok.

Az üzletben is éppoly fontos a megszervezett csapatmunka, mint a sportban. Bradley Wiggins, aki a britek nemzeti hősévé vált, szintén úgy nyert a Tour de France-on, hogy mögötte nagyszerű háttérmunka állt.

Támogatta őt a Sky tévétársaság, aki az egyik legnagyobb riválisunk, ezért csak szolidan gratuláltam.

Hiába hirdetjük szolgáltatásainkat, csinálunk neki hírverést, kell mögé egy csapat, amely jó teljesítményt nyújt.

Mindez nem lenne lehetséges, ha a háttérben nem lenne előzőleg piackutatás és tesztelés. Az aranyérem sem jön össze hosszas előzetes események nélkül, és üzleti sikerek sem lehetségesek enélkül.

Akár csak a sportolók: mindig előre nézz!
Akár csak a sportolók: mindig előre nézz!

A sportolók kitartóak és elkötelezettek, erről bármelyik kezdő üzletember példát vehet.

Bármilyen nehéz is a helyzet, előre kell nézni. Ami szintén lényeges: egy vállalkozónak is jó formáját kell hoznia, akárcsak egy sportembernek. Ha valamit nem tudunk azonnal megoldani, menjünk ki sportolni, hiszen közben új ötleteink támadhatnak. Sokszor megszáll az ihlet sportolás közben, ezért reggelente általában kimegyek teniszezni, szörfözni, vagy úszni.

A sport remek eszköz a Virgin Group esetében arra, hogy hírét vigyük a wellnessnek és az egészséges életmódnak is. Nem is olyan régen vezetőink és középvezetőink összegyűltek, hogy megünnepeljék az olimpiát egy sportnap keretein belül, mindezt úgy, hogy jópofa feladatokat csináltak meg.

Ez remek esemény arra, hogy felbomoljanak az osztályok között gátak, jobban tudjanak csapatban dolgozni, és a dolgozók még inkább megismerik egymást. Ennek hosszú távú következménye van: megtanulják, hogy jó dolog munka közben jól érezni magukat.

Ha napi szinten edzel egy keveset, megtanulhatod, hogy nem kell profi szinten sportolnod, hogy legyenek eredményeid. És ahogy az üzletben, egy kis rivalizálás csak jót tesz.

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság