Honlap látogatottságának növelése: 5 bevált módszer!

Weboldal gyorsítás: mi is odafigyelünk rá
Weboldal gyorsaság: mi is odafigyelünk rá

Egy céges weboldal célja az értékesítés hatékonyságának növelése és az ügyfélszerzés segítése, vagyis a nagyobb profit elérése. Így érthető módon törekednünk kell a látogatottság növelésére, amely közvetve szép haszonnal kecsegtethet bennünket. Mely szempontok figyelembevétele segít bennünket a látogatottságnövelésben?

  1. Reszponzivitás

A reszponzív design fogalma csupán az utóbbi egy-két évben kapott szélesebb figyelmet a weblapkészítésben. Sok éven keresztül a képernyőfelbontás által meghatározott trend a legelterjedtebb asztali monitorokhoz igazodott.

Évről évre egyre elterjedtebbek lettek a nagyobb méretű monitorok, így a honlap felépítésének igazodnia kellett a megváltozott technikai feltételekhez, de ezt a problémát a honlapkészítésben könnyen és egyszerűen megoldhattuk.

Mára viszont meghatározó tényezővé váltak az egészen kis felbontást használó mobil eszközök (okostelefonok), amelyek új kihívások elé állítják a szakmát. Ha nem szeretnénk a látogatóinknak ezen értékes és egyre növekvő táborát elveszíteni, akkor erre a reszponzív honlapkészítés jelenti a legjobb megoldást. Ezzel a technikai módszerrel weboldalunk élvezhetővé és áttekinthetővé tehetjük felbontástól függetlenül, ezáltal elérve és megtartva egy jelentős (és fizetőképes) látogatói réteget.

Weboldal gyorsítás: mi is odafigyelünk rá
Weboldal gyorsaság: mi is odafigyelünk rá
  1. Sebességnövelés

A weboldalak betöltődési sebességének elsődlegesen az érdemi látogatottság megtartásában van szerepe, hiszen egy lassan betöltődő oldal robbanásszerűen növeli meg a látogatók kilépésének (lelépésének) arányát.

Épp emiatt a gyors betöltődésnek a Google is nagy jelentőséget tulajdonít: a látogatói élmény mindig fontos szerepet játszik a keresőoptimalizálásban, így oda kell figyelnünk a weboldalunk sebességére.

Általánosságban elmondható, hogy a lassú betöltődésért leggyakrabban a nagyméretű képi anyagok és az indokolatlanul kusza forráskód a ludas.

Természetesen a gyenge minőségű tárhely is idézhet elő lassú betöltődést, de egy megfelelően felépített oldal a gyengébb képességű tárhelyeken is jól tud működni.

  1. Egyedi szöveges tartalmak

Általános SEO alapigazság, hogy a saját tartalom képvisel valódi értéket. (Lásd mit mond a Google a SEO-ról itt a 13. pontban!!)

Nem csoda, hogy szállóigévé vált „a tartalom a király” mondat, amely a tartalomfejlesztés szükségszerűségére és lehetőségeire hívja fel a honlaptulajdonosok figyelmét.

Ezer és ezer, a célpiacunk számára hasznos cikket publikálhatunk saját szakterületünkről, nyilván ehhez értünk igazán. Ha ezek a cikkek valóban értéket képviselnek, a felhasználók kíváncsiak rá és azt találják, amit elvárnak, akkor a siker nem marad el: olvasóink, követőink lesznek, majd egy részük vásárlóvá/ügyféllé/megrendelővé fog konvertálódni.

Írhatunk céges blogot, termékleírásokat közölhetünk, körbejárhatjuk a célcsoportot érdeklő legfőbb kérdéseket. Csupán a kreativitásunkon múlik, hogy megtaláljuk-e a közös hangot a felhasználókkal és a potenciális ügyfelekkel.

  1. Közösségi megosztások

A közösségi média előtörésének köszönhetően új lehetőségek tárulnak fel a weboldal tulajdonosok előtt.

A közösségi hálózatok olyan reklámeszközt képeznek, mellyel széles rétegeket érhetünk el. Hatékonyságuk nagyban függ az itt folytatott kampány módjától, illetve a célközösségünktől. Általánosan elmondható, hogy egy fiatalokat célzó érdekeltségek számára nagyobb potenciált tartogat a Facebook, Twitter, Google+ posztok, megosztások és kedvelések özöne, mint a szűkebb réteget célzó tevékenységek számára. Ám kreatív megoldásokkal szinte minden tevékenységi kör marketingje remekül segíthető a szociális média által.

  1. Linkmarketing

A linkmarketing kérdésének tárgyalása előtt mindenképpen el kell mondani, hogy

a Google irányelvek szerint csakis a természetes linképülés tekinthető hasznosnak a keresőoptimalizálásban.

Amennyiben PR cikket vásárolunk és ebben a weboldalunkra mutató hivatkozást helyezünk el, az esetben rel=”nofollow” attribútummal kell ellátnunk.

Számos más offsite SEO (linkszerzési) lehetőséget  tartogat számunkra a világháló. Írásokat és cikkeket jeleníthetünk meg blogokban, mások weboldalain.

Készíthetünk sajtóközleményt, amennyiben érdekes hírünk, újdonságunk van. A Google irányelvekkel megegyező linkmarketing a látogatottságnövelés egyik, ha nem a legfontosabb szereplője.

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság