Így tölts el egy fantasztikus 48 órát a csodálatos Casablancában!

igy-tolts-el-egy-fantasztikus-48-orat-a-csodalatos-casablancaban

Különleges, semmihez sem fogható hangulat kerít a hatalmába, ha Marokkó legnagyobb városában, a varázslatos Casablancában töltesz el két teljes napot. Ez idő alatt betekintést nyerhetsz abba a miliőbe, amit az izgalmas keleti kultúra és a modern, nyugati szellem színes egyvelege képvisel.

Egyedülálló építészeti csodák

igy-tolts-el-egy-fantasztikus-48-orat-a-csodalatos-casablancaban

Az óceán fölé magasodó Hassan II-mecset a marokkói kultúra egyik legfontosabb szimbóluma, amelyet egy francia építész, Michel Pinseau tervezett Hasszán király megbízására. Ez Észak-Afrika legimpozánsabb mecsete, mely a Közép-Atlasz térségéből származó cédrusok, agadiri márvány és tafraoute-i gránit felhasználásával épült.

A Mohammed V Square mentén sétálva további építészeti remekművek várnak. A Villa des Arts, az 1930-as években épült az Art Deco jegyeiben. Itt lehetőséged nyílik megtekinteni a legtehetségesebb helyi művészek alkotásait.

Pihenés és kikapcsolódás egzotikus környezetben

igy-tolts-el-egy-fantasztikus-48-orat-a-csodalatos-casablancaban

Magas színvonalon kínál szálláslehetőséget a Four Seasons, melyet Casablancában az Anfa Place Living Resort-ban, a Boulevard De La Corniche-ban találhatsz meg. Stílusos villák, pezsgő hangulatú kávézók felelnek a környék egyedülálló hangulatáért, a szállodai szobádból pedig hihetetlen kilátás nyílik az óceánra.

Csupán egy rövid utat kell megtenned taxival azért, hogy eljuss Medinába és a színesen kanyargó piaci sikátorok között felfedezd a kézművesek egyedi termékeit.

A levegőben terjengő fűszeres kávé illata lazításra csábít, ajánlott mellette megkóstolnod a helyi péksütemények egyikét is.

Így hat az érzékekre Casablanca

Kiemelkedő gasztronómiai élményért érdemes betérned a közel egy kilométerre fekvő Boulevard Sour Jdid Rick’s Cafe-ba. Az étterem falai között átélheted a Casablanca film hangulatát, miközben ízletes falatokat és elsőrangú koktélokat kóstolgathatsz a pálmalevelek és a fehér boltívek árnyékában.

A Le Local a Boulevard Ain Taoujdate szintén a kulináris élményeknek kedvez, esténként pedig az élőzenés rhythm and blues dallamai invitálnak kikapcsolódásra.

Tovább haladva a Boulevard de la Corniche mentén megtekintheted életed egyik legcsodálatosabb naplementéjét. Ahogy a nap lenyugszik az óceán felett és körülötted pezseg Casablanca városa, ráébredsz, hogy ez volt életed egyik legjobb két napja.

 

Az Első

Szia! Az Első vagyok, a Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címed nem lesz közzétéve.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság