Ilyen belülről a Bentley ultra exkluzív Mulliner egyedi autókat készítő shopja!

ilyen-belulrol-a-bentley-ultra-exkluziv-mulliner-egyedi-autokat-keszito-shopja

Az angliai Manchester közelében fekvő Crewe kisváros zöldellő tájában szinte észrevétlenül bújik meg a Bentley hadműveleti központja. Mint ahogy azt a legtöbb autógyár esetében megszokhattad, a dizájn, az innováció és a gyártás hármasa egyetlen helyen ér össze. Nincs ez másként a Bentley esetében sem. Ám van itt valami, amiben a 103 éve alapított luxusautó gyártó messze kiemelkedik a többi közül.

Kérdésed van? Elakadtál? Itt tudsz írni, és válaszolok!

ilyen-belulrol-a-bentley-ultra-exkluziv-mulliner-egyedi-autokat-keszito-shopja

A Bentley filozófiájában kezdetektől fogva tetten érhető a teljesítmény és a luxus maximális tisztelete. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a Crewe-i központon belül elhelyezkedő Mulliner, vagyis a Bentley csúcskínálatáért felelős gyártóegység üzlete. A Mulliner alapításának ötlete hozzávetőleg egy idős magával az autóval, és jelentős ügyféligényt szolgál ki a kezdetektől fogva. Miről is van szó?

A késői 1910-es, korai 1920-as években, tehát a Bentley piacra lépésekor a gyártó leginkább a vázra és a motorra fókuszált. A belső tér, a kárpitozás mind-mind kiestek a korai Bentley profiljából. De akkor hogyan használták a megvásárolt autót? Hát úgy, hogy az ügyfelek elvitték a kocsi vázát egy gyártóhoz, ahol a karosszéria és a belső tér kifejezetten az ő személyes igényeinek megfelelően lett kialakítva.

ilyen-belulrol-a-bentley-ultra-exkluziv-mulliner-egyedi-autokat-keszito-shopja

Ez volt tehát a kezdet, és némileg ugyan átgondolva és korszerűsítve, de ezt a filozófiát vitte tovább a Mulliner a hosszú évtizedek során. Ami azt jelenti, hogy az ügyfelek egyedi igényei ma is rendkívüli prioritást jelentenek a Bentley-nél. A vásárlók elégedettsége pedig azt mutatja, hogy valamit igen jól csinálnak az autógyártónál.

Mit érdemes tudni a Bentley Mulliner üzletéről?

A Bentley a világ egyik legjobban csengő luxusmárkája, ami mágnesként vonzza az egyedi igényű ügyfeleket. Ezek az ügyfelek pedig nem pusztán exkluzív kérésekkel lépnek fel, de hajlandók mélyen a zsebükbe is nyúlni. Itt jön a képbe a Mulliner shopja, amelynek működése alapvetően három kategóriába sorolható: a Collections, a Coachbuilt és a Classic.

ilyen-belulrol-a-bentley-ultra-exkluziv-mulliner-egyedi-autokat-keszito-shopja

A Collections elsősorban a Bentley kupéira, limuzinjaira és terepjáróira koncentrál. A kategóriában jellemző a fa, a puha bőr, a szénszál, valamint a kristály használata. A Coachbuilt arra hivatott, hogy egyedi anyagok felhasználásával és 3D-s tervezéssel egyedi autót varázsoljon az ügyfélnek. A Classic kategóriában pedig nem mást találunk, mint a régi, legendás Bentley-k megszólalásig hasonló reprodukcióit.

Kérdésed van? Elakadtál? Itt tudsz írni, és válaszolok!

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság