Íme 8 zseniális befektetési tipp Warren Buffett-től

ime-8-zsenialis-befektetesi-tipp-warren-buffett-tol

Warren Bufett neve ismerős lehet mindazoknak, akiket érdekel a siker világa. Az amerikai üzletember a világ egyik legbefolyásosabb befektetője, nettó vagyona 2022-ben meghaladta a 113 milliárd dollárt.

Buffett szívesen megosztja sikerének receptjét a nagyvilággal és olyan javaslatokat tesz közzé, melyek révén bárki elindulhat az eredményes pénzügyi befektetések irányába.

Tekints meg Te is 8 javaslatot és alkalmazd a sikered érdekében:

1. Fektess alacsony költségvetésű indexalapokba!

A nyugdíjcélú megtakarítások növeléséhez, Buffet azt javasolja, vásárolj S&P 500-as alacsony költségű indexalapot, ez észszerű és következetes stratégiai lépés.

2. Maradj része a folyamatnak!

A piacon történő visszaesések idején könnyen kísértésbe eshetsz, hogy eladd a részesedéseidet. Ez nem célravezető lépés. Vásárolj tovább, az idő múlásával ráébredsz, hogy az üzlet és a gazdaság minden esetben forog, ezért érdemes türelmesnek maradnod.

3. Ne fogadj egyedi részvényekre!

Buffet szerint a trükk nem abban rejlik, hogy a megfelelő céget kell kiválasztani, sokkal inkább abban, ha az összes nagyvállalattal számolsz S&P 500-on keresztül és teszed mindezt nagyon alacsonyan tartott költségvetéssel.

4. Ügyelj a díjakra!

Buffet minden befektetőt figyelmeztet rá, hogy a választott befektetési helynél körültekintően ügyeljenek a díjakra. Nem éri meg, hogy magas kezelési díjat fizess, ez ugyanis jelentős hatással lehet a gyarapodásod menetére.

5. Kezdd el korán!

Amennyiben még csak fontolgatod a befektetés lehetőségét, Buffet azt javasolja, hogy ne halogasd tovább! Minél hamarabb kerülsz játékba, annál jobb.

6. Szerezz ismereteket!

Tanuld meg, hogy mi az amit tudsz és mi az amit nem. Ez önbizalmat és szabadságot ad, így magabiztosnak érezheted magad a befektetéseid kapcsán és nem fogod hagyni, hogy mások véleménye eltántorítson a célodtól.

7. Tarts hosszú távú szemléletet!

Ne feledd, hogy a siker érdekében kitartónak kell lenned és ha nagy nyereségre vágysz, akkor azt hosszú távon tudod felépíteni magadnak. Fókuszálj a céljaidra és haladj lépésről lépésre!

8. Fektess be önmagadba!

Buffet szerint a legjobb befektetés az, ha valaki fejleszti önmagát. Legyél kivételesen jó valamiben, ne sajnáld rá a pénzt és az energiát, hiszen ez mindenképpen megtérül a jövőben.

 

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság