Íme a Villa D’Este, ahogy eddig még soha nem láthattad!

ime-a-villa-deste-ahogy-eddig-meg-soha-nem-lathattad

A Comói-tó partján elterülő Villa D’Este nem pusztán egy szálloda. Falairól a történelem köszön vissza, pompás szökőkútjai pedig még magát Liszt Ferencet is megihlették. A Villa D’Este idén ünnepli szállodává alakulásának 150. évfordulóját.

Kérdésed van? Elakadtál? Itt tudsz írni, és válaszolok!

Idehaza Deákék épphogy tető alá hozták a kiegyezést, az angolok első hivatalos focimeccsüket játszották a skótokkal, az I. világháború kitörése pedig még több mint 40 év múlva következett be. Ilyen történelmi távlatokban érdemes tekinteni az olaszországi Comói-tó partján található szállodára. A másfél évszázados születésnapot az üzemeltetők sem veszik félvállról: egész évben különleges eseményekkel, programokkal, exkluzív menük felszolgálásával várják a vendégeket.

Aki számít, már megfordult a Villa D’Este falai között

Királyi családok, államfők, ikonikus sportolók és hírességek, Greta Garbótól Barack Obamán keresztül George Clooney-ig napestig sorolhatnám a világ egyik leghíresebb szállodájában tiszteletüket tevő nagyságok névsorát. Bruce Springsteen 25 éve visszatérő vendég, John Legend és Chrissy Teigen pedig itt házasodtak össze.

Hihetetlen, de a Villa D’Este még ezt az exkluzivitást is szeretné egy szinttel feljebb emelni a 150. évfordulóján. A szervezők különleges koktélokkal, gálavacsorával, meglepetésekkel és luxus élvezetet nyújtó szórakoztató programokkal készülnek az eseményre. A fényűzésnek persze ára van: ebben az időpontban a foglalás ára 1730 dollárról (mintegy 680 ezer forint) indul éjszakánként.

Amikor éppen nincs ekkora felhajtás (már ha egyáltalán van ilyen) a Villa D’Este körül, akkor a városon átutazó turisták emléktárgyakat vásárolhatnak az ajándékboltokban és megismerkedhetnek a szálloda történetével. A legendás Veranda étteremben pedig megízlelhetik a régi idők klasszikus ízeit, illetve megkóstolhatják azt az öt koktélt, amelyek a villa egykori tulajdonosainak nevéhez fűződnek.

Az igazán ínyenc kalandorok megpróbálkozhatnak egy szintén korábbi tulajdonos – Caroline of Brunswick, walesi hercegnő – ihlette ginnel, amelyet lágy gabonapárlatból, citromból, gyógynövényekből készítettek a Comói-tó forrásvizének felhasználásával. A Villa D’Este azonban nem kíván megragadni a múltban. Innovatív fejlesztéseivel – elektromos hajók és autók töltőállomásainak telepítésével – a 21. század felé emeli a tekintetét.

Kérdésed van? Elakadtál? Itt tudsz írni, és válaszolok!

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság