Karrierre vágysz a luxusiparban? Ezeket a foglalkozásokat is vedd számításba!

karrierre-vagysz-a-luxusiparban-ezeket-a-foglalkozasokat-is-vedd-szamitasba

Sokan úgy érzik, hogy az általuk végzett munka nem rejt kellő izgalmat és a négy fal között eltöltött órák monoton egyhangúsága felemészti a belső világukat. Talán Te is azok közé tartozol, akiknek elegük van az ingerszegény munkakörnyezetből.

Gazdag és híres emberek közelében

Amennyiben Te is arra vágynál inkább, hogy egy exkluzív és különleges miliőben dolgozhass, tekints meg három olyan munkakört, melyek révén közelebb kerülhetsz az elit világához.

Munka egy szuperjachton

karrierre-vagysz-a-luxusiparban-ezeket-a-foglalkozasokat-is-vedd-szamitasba

A világon több mint 13 000 szuperjacht létezik, ezek mindegyike olyan elit társaságokat utaztat, melynek tagjai luxus programokon vesznek részt. Ha egy ilyen jachton dolgozol, folyamatosan lehetőséged nyílik sztárokkal, szupermodellekkel, sőt ismert politikusokkal is találkozni.

A pozíciók természetesen igen összetett kiválasztási folyamat után tölthetők be és minden esetben igénylik a megfelelő képzettséget. Egy szuperjachton dolgozó feladata, hogy maximálisan ügyeljen a legapróbb részletekre is és a munkája magas minőséget képviseljen, hogy ezzel is megőrizze a hajó presztízsét.

Rulett krupié – egy különleges szakma

karrierre-vagysz-a-luxusiparban-ezeket-a-foglalkozasokat-is-vedd-szamitasba

A rulett már régóta a gazdagok játéka. Egy jól képzett krupié az elegancia magas fokát kell megtestesítse, ezért a kifogástalan megjelenés kötelező tényező. Természetesen fontos, hogy tehetséges legyél abban, amit csinálsz és magas szinten felelj meg a szakmai elvárásoknak.

Osztóként részese lehetsz a kaszinók nem mindennapi világának és a munkavégzés helyszínét – a szürke iroda helyett – impozáns kaszinók biztosítják. Ezen a terepen rengeteg gazdag ember megfordul, a hangulat pedig minden esetben elsőrangú.

A concierge, avagy a személyes ügyintéző izgalmas élete

karrierre-vagysz-a-luxusiparban-ezeket-a-foglalkozasokat-is-vedd-szamitasba

Ehhez a pozícióhoz elsősorban talpraesettség és kivételes szervező képesség szükséges. A concierge feladata ugyanis, hogy gazdag és híres emberek kéréseit oldja meg, tehát a legnívósabb programokat biztosítsa az ügyfelek számára.

Egy ilyen munkakörben a napi szintű feladataid közé tartozik, hogy asztalt foglalj a legmenőbb éttermekbe, elintézd a VIP jegyet a koncertre vagy leszervezd a privát bulikba történő meghívásokat. A várólistát minden esetben Te intézed és olyan perspektívából nyersz betekintést az elit világába, mint talán senki más.

 

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság