Keresőoptimalizálás: mi az a vertikális SEO?

A keresőoptimalizálás (vagyis nálunk a Google keresőre való optimalizálás) célja az, hogy egy-egy weboldalra minél több látogatót tereljen. A látogatók érkezhetnek úgy is az adott weboldalra, hogy egy szavas kifejezésekre (short tail-ekre) keresnek rá (“laptop”,”hitel”, “szobafestés”), vagy összetett kifejezésekre (“olcsó HP laptop Pécs”, “gyors hitelkiváltó hitel”, “szobafestés házilag”). Ehhez ajánlott cikk: Miért van szükséged hosszú farokra?.

A vertikális SEO (keresőoptimalizálás)

Persze nem csak hossz alapján lehet csoportosítani a kulcsszavakat, hanem úgy is, hogy indirektek, vagy direktek. Ez annyit tesz, hogy a célcsoport közül is lesz, aki biztos ügyfél/partner/megrendelő lesz, és lesz aki, csak érdeklődik (potenciális ügyfél).

Ha pl. riasztókat árulsz, akkor a Google-ben “riasztó“, “megbízható riasztók“, vagy éppen “olcsó riasztók” után keresgélők mind potenciális ügyfelek, hiszen a termékeidet keresik. Az, hogy ezekből a  potenciális ügyfelekből vásárlók is lesznek-e rögtön a weboldaladon, már a konverzió kérdése, vagy ha bemennek az üzletedbe, ott már minden Rajtad, és az eladóidon múlik.

Vertikális SEO
Vertikális SEO

A vertikális keresőoptimalizálás lényege éppen ezért az, hogy a számodra legfontosabb kulcsszavakra minél előrébb kerülj a Google találati listáján, az oldal optimalizálása ennek megfelelően is történik.

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság