KISSmetrics: 8 pont, amire figyelj nagyon, ha ekereskedő vagy!!

Keddtől már érdemes hirdetni
Keddtől már érdemes hirdetni

A KISSmetrics  18000 ekereskedelemmel foglalkozó vállalkozás adatait vizsgálta meg, amely alapján fontos marketing tanácsok fogalmazódnak meg: 8 olyan szempontra hívja fel a figyelmet, melyet minden ekereskedelemmel foglalkozó vállalkozásnak figyelnie kellene. Nézzük ezeket!

1. A keresés még mindig fontos

… a hosszú kulcsszavak jelentősége emelkedik. A legtöbb vásárlás a keresőből (itthon ez főleg a Google) indul ki, ezért vizsgáld felül a SEO-dat, hogy megfelelő helyezésed legyen a Google találati listájában. Érdemes a long tail szavakba is invesztálnod, hiszen a megfelelő kulcsszavak és a jó tartalommarketing már fél siker!

2. Ha közösségi média, akkor: Facebook, Youtube, Twitter

Ebben a háromban gondolkodj elsősorban, hiszen a neten ezek a legjobb eredményeket produkáló közösségi oldalak. A Youtube minden tekintetben felülmúlja a másik kettőt is, hiszen a legtöbb időt ezen a site-on tölt egy felhasználó.

  1. Első lépésként a Facebook-on erősíts,
  2. majd utána jöhet a Twitter,
  3. ezután a Youtube.

3. A legnagyobb forgalomforrások fontossági sorrendben: mobil, CPC, Youtube

A vásárlások jelentős része mobilon keresztül érkezik, ezért fontos, hogy webáruházad tartalma mobilra is optimalizált legyen. A CPC kampányaidat mindig figyeld, nehogy meglepődj a hirdetési költéseid láttán. A harmadik fontos feladat, hogy mindig figyeld a konkurenciád videós megjelenéseit, hogy ne tudjanak megelőzni.

Keddtől már érdemes hirdetni
Keddtől már érdemes hirdetni

4. Kedd/Szerdától érdemes futtatni a marketing kampányokat

A statisztikai adatok szerint

a hétköznapi ember leginkább kedden, szerdán, csütörtökön és pénteken keresi a webáruházak kínálatát,

ami meglepő, hiszen a bevásárlások inkább hétvégén történnek. Legalábbis az offline életben. A statisztika alapján inkább a hét közepétől érdemes elindítani a reklámkampányokat, mert akkor több emberhez jut el az üzenet, mint a hét bármely más napján.

5. Tartsd meg a vevőidet, vagy csábítsd vissza őket!

A visszatérő vásárlók mindig jobban teljesítenek, mint az új vásárlók. A visszatérők átlagosan 5 perc 31 másodpercet tartózkodnak az áruházban, míg az újonnan érkeztek csak 2 perc 31 másodpercet. Az új vásárlók megszerzése mellett fontos a régi vásárlók megtartása is, sőt talán fontosabbá is válhatnak számodra.

6. A sikeres e-kereskedelmi oldalnak több mint 500 Facebook-os igazi rajongója van

Az e-boltok a rajongóikkal együtt “közösségben a közösség”-et építenek. Ha túlléped a bűvös 500 rajongói számot, akkor már a sikerhez vezető útra tértél, ráadásul azon kevesek közé tartozol majd, akik a kedvelői toplistában is helyet kaphetnak.

7. A Facebook négyszer többet ér, mint a Twitter

A KISSmetrics adatai szerint egy a Facebook-os oldaladról érkező vásárló négyszer többet költ egy e-boltban, mint a Twitterről érkező vásárló. Így az lehet a normális lépés, ha a Facebook-ra koncentrálnál, hiszen az innen érkező vásárlók miatt több forgalmat tudsz lebonyolítani, mint a Twitteres látogatók költései alapján (főleg itthon).

8. Az e-kereskedelmi egységek forgalmának 65 százaléka mobilos forgalom

A mobilos platformok közt az iPhone a vezető mobil, majd az iPad a következő legtöbb forgalmat generáló készülék. Érdemes a mobilra optimalizálás mellett a készüléket is figyelembe venni, hiszen ez az összekötő kapocs a vásárlások növekedéséhez. Tehát először Apple optimalizálás, majd jöhet a többi is.

A teljes felmérés angolul itt nézhető meg.

Az Első

Szia! Az Első vagyok, a Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címed nem lesz közzétéve.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság