Látogatottság növelés 1. Mi az a SEO (Search Engine Optimization)?

Mozaikszavak. Az emberek szeretik őket, mert  lerövidítik a hosszú leíró neveket. Bár sok “hivatalos” elnevezés van (SEO, SEM, SMO, SMM), a határvonalak egyre inkább elmosódnak köztük. Mivel azonban mindegyik külön szakterület (ha valaki jobban belemélyed), így megpróbálom egyszerűen bemutatni mind a négyet. Először megnézzük a SEO-t.

Mi is az a SEO?

SEO (Search Engine Optimization) magyarul keresőoptimalizálás.

A SEO célja elsősorban az, hogy egy weboldal a keresőmotorok (Google, Yahoo) találati listáján a SERP-ben (Search Engine Results Page = KeresőMotor Találati Oldal) minél előkelőbb helyen jelenjen meg, és különböző megoldásokkal minél több forgalmat irányítson az adott weboldalra.

SERP: vagyis a találati lista
SERP: vagyis a találati lista

A Google ezt írja magáról:

“A Google számítógépei a keresési találatok sorrendjét képletek, azaz algoritmusok sorozatának használatával határozzák meg. Évente több száz módosítást végzünk algoritmusainkon, és 200-nál is többféle jelet veszünk figyelembe az oldalak rangsorolásánál.”

Vagyis rengeteg apró lehetőség van arra, hogy egy weboldalt a keresőre minél jobban optimalizálhassunk. Kulcsszavak (és rokonértelmű szavaik) használatával, meta leírásokkal, blogolással, gyors betöltődéssel… és így tovább.

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság