Lee Beaumont: így szívasd a telemarketingeseket!

Lee Beaumont
Lee Beaumont

A BBC nemrégiben számolt be egy férfiról, Lee Beaumont-ról, aki túljárt a telemarketingesek eszén.
A brit férfi 2011-ben megelégelte a szigetországban lévő telekommunikációs cégek állandó telefonos ajánlatait, és kitalálta, hogyan profitálhatna az állandó zaklatásból, ha már megszüntetni nem tudja azokat.

Létrehozott egy saját prémiumdíjas telefonszámot 10 font plusz áfáért, és az összes banknak, szolgáltatónak, valamint közműcégnek ezt a telefonszámot adta meg.

A régi telefonszám persze megmaradt a családtagoknak, és a barátainak.

Lee egy percig sem titkolta szándékát, amikor valaki megkérdezte tőle miért lett emelt díjas a telefonszáma, elmondta azért, mert megelégelte a kéretlen hívásokat, és mivel megszüntetni nem tudja őket, így megpróbál keresni rajtuk.

Aki szeretné felhívni a férfit, annak percenként körülbelül 35 forintot kell fizetnie.

Lee Beaumont
Lee Beaumont

Amióta erre a lépésre szánta el magát, valamennyivel kevesebb cég zaklatja őt, a többi pedig emailben küld neki hírleveleket.

Saját elmondása szerint a régi havi 30 hívás helyett mostanában már csak fele annyiszor hívják, pedig ő most éppen az ellenkezőjére törekedne, a számát kitette a közösségi portálokra is.

Habár a férfi szándékának a telefonszolgáltató cég nem örül túlságosan, mert nem szeretné ha követnék a példáját, a férfi mégis a számváltoztatás óta mintegy 100 ezer forintot keresett emelt díjas számával.

Az Első

Szia! Az Első vagyok, a Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címed nem lesz közzétéve.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság