Luxus és csillogás: íme 2022 legizgalmasabb ékszertrendjei!

luxus-es-csillogas-ime-2022-legizgalmasabb-ekszertrendjei

Az elmúlt két év viharos időszaka ellenére az ékszerek továbbra is életünk ékkövei maradtak. Míg a legtöbb iparág megszenvedte a többszörös bezárások és az utazási korlátozások következményeit, az ékszeripar még mindig felfelé szárnyal.

Kérdésed van? Elakadtál? Írj, és segítek!

Lássuk hát, hogy a prémium és luxusminőségű ékszerek világában milyen trendek uralkodnak manapság.

Élénk színek előnyben

Bár az ékszerdivat lassabban bontakozik ki, mint az öltözködéshez kapcsolódó tulajdonságok, azonban egyértelmű, hogy a kereslet az élénk színekre és játékosságra alaposan megnövekedett a közelmúltban.

A Threads Styling ügyvezető alelnöke, Sophie Quy szerint a “dopamin-dressing” az idei trend, ami éppúgy hatással van az ékszerekre, mint a ruhákra. A vásárlókat ezért lenyűgözik az olyan márkák merész színkombinációi, mint az Anabela Chan, a Marie Lichtenberg vagy a Savolinna.

luxus-es-csillogas-ime-2022-legizgalmasabb-ekszertrendjei

Az Y2K trend

Az Y2K trendnek köszönhetően – amit olyanok is felkaroltak, mint Bella Hadid és Dua Lipa -, sok vásárlási döntésünk középpontjába a játékosság került, a szívtől a mosolygó arcokon át egészen Brent Neale gombájáig minden felkelti a figyelmünket.

Mie Ejdrup, a Finematter társalapítója a saját részre vásárolt ékszerekről a következőt hangsúlyozza: „Olyan, mintha félretennénk minden régi stílusszabályt vagy hagyományt, és egyetlen alapötlet vezérelne minket: az ékszerek. Személyesnek és játékosnak kell lennie.”

Önkifejezés

Ma mindennél jobban vágyunk arra, hogy elmondhassuk, kik vagyunk; erre kiválóan alkalmasak a nyakunkban, fülünkben és ujjainkon hordott csillagjegyek, születéskövek vagy a kezdőbetűink kombinációira épülő megoldások.

Az emberek talizmánra vágynak, valamire, ami biztonságérzetet ad ezekben a bizonytalan időkben. Erre Lauren Rubinski és Rosa de la Cruz jó közérzet-mantrái a legjobb példák.

Lényeges a fenntarthatóság

Ana Khouri ékszertervező az ékszerek készítésének és vásárlásának fenntarthatóbb megközelítését tartja fontosnak, legyen szó akár a környezetbarát lehetőségeiről, akár bizonyos közösségek támogatásáról.

Ana Khouri cége csak tisztességesen bányászott arannyal és drágakövekkel dolgozik, amelyek származási helye lekövethető. A The Row kollekciójában még régi rózsafa is található, amelyet családja São Paulo-i otthonának egyik antik ládájából nyertek ki.

luxus-es-csillogas-ime-2022-legizgalmasabb-ekszertrendjei

Középpontban az újrahasznosítás

Sok ékszerész tapasztalja, hogy vásárlóik részéről egyre nagyobb igény mutatkozik a rég nem használt darabok újrahasznosítására, ezért a régi, antik ékszereket választják az újak helyett.

Josephine Odet, az Omneque beszerzési és VIP értékesítési vezetője szerint az olyan filmek és sorozatok, mint a “Gucci -ház” és az “És egyszer csak…” a régi ékszerek iránti érdeklődés megugrásához vezettek.

A tehetősebb vásárlók manapság a megfizethető ritkaságokba fektetnek be, olyan dizájntörténeti darabokba, mint például a viktoriánus koponyagyűrűk.

Ezüst vagy arany?

Aranyat vagy ezüstöt válasszunk 2022-ben? A minimalizmust vagy a maximalizmust részesítjük előnyben? A szimmetria vagy az aszimmetria áll hozzád közelebb?

A jó hír, hogy idén bármit választhatsz, és az lehetsz, ami csak akarsz. A szabály az, hogy nincsenek szabályok.

2022-ben a fémek keverése a trendi, legyen szó rétegezésről vagy egyetlen kéttónusú ékszerről, ahogy Charlotte Chesnais vagy Delfina Delettrez tervezi, de a legjobb példa rá Cartier „Trinity” gyűrűje.

Kérdésed van? Elakadtál? Ír, és segítek!

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság