Mi a közös a fiatal milliomosokban? Íme 10 kulcsfontosságú vonás

fiatalmilliomosok

1. Gyorsak.

Minden fiatal milliomos fontossági sorrendjének elején a gyorsaság van. Nem elég, hogy van egy jó ötlete azonnal akar cselekedni, hogy nehogy másnak esélye legyen. Ha például Mark Zuckerberg hónapok helyett több évig fejleszti a Facebookot, akkor ma azt se tudnánk mi az.

2. Erős csapatot építenek.

Egy nagy birodalom építéséhez jó csapatra van szükség. Csapatban kivételesen jó eredményeket lehet produkálni. Steve Jobs se egyedül építette fel az Apple-t. Partnereinek maximális betekintést adott az üzlet minden részébe.

3. Ugranak a sikerre.

A siker, sikert szül. Nézzük meg például, hogy a Google birtokolja  Youtube-ot és számtalan webes alkalmazást. A vezetői előrelátóak voltak és befektettek kisebb fejlesztésekbe, mielőtt nagyot robbantak volna.

4. Szabadon gondolkoznak.

Jack Ma, az Alibaba vezérigazgatója cégének alapítása előtt összehívta több mint 20 barátját otthonába. A cél az volt, hogy elmondja elképzeléseit barátai előtt, hogy ha hiba van a gondolatmenetében, akkor szedjék ízekre.  Egy emberen kívül mindenki azt javasolta neki, hogy hagyja az egészet a csudába. Úgy döntött, hogy figyelmen kívül hagyja őket és folytatja. Most milliárdos.

5. Nagyot álmodnak.

A fiatal milliomosok mernek nagyot álmodni. A lehetőségeket keresik és a jó ötleteket. Az igazán sikeres egyéniségek mindig lépést tartanak az idővel és közben mindig egy nagyobb cél lebeg a szemük előtt.

6. Szenvedélyesek.

Egy jó ötlet önmagában még kevés, ha nem párosul mellé szenvedély. Amikor Steve Jobs próbálta meggyőzni John Sculleyt, hogy hagyja ott kényelmes munkáját a Pepsinél, akkor ezt a kérdést tette fel neki: “Szeretnéd egész életedben ezt a cukros vizet értékesíteni? Inkább gyere velem és változtassuk meg a világot!”

7. Fókuszálnak.

Amikor a Facebook alkalmazottait kérdezték mi teszi Mark Zuckerberget nagy vezérré, azt válaszolták újra és újra, hogy azért, mert összpontosít. Zuckerbergnek egy nagy célja van, hogy összekapcsolja a világot, úgy mint eddig senki. Világos jövőképe van, ez a siker egyik kulcsa.

8. Imádnak tanulni.

Attól, hogy gazdag valaki az nem azt jelenti, hogy tudja mindenre a választ. A fiatal milliomosok minden területet át szeretnének tanulmányozni. Sosem lehet tudni, honnan jön majd a következő nagy ötlet.

9.  Imádnak tanítani.

Szeretik átadni a szakma fortélyait. A sikeres emberek megosztják látásmódjukat és tanítják csapatuk tagjait. Nem csak okosabbak lesznek a munkatársak, hanem bajtársiasabbak is.

10. Nem tartanak a kudarcoktól.

Fiatal milliomosok nem félnek, hogy elbuknak. Bill Gates egyszer azt mondta: “Rendben van, hogy megünnepeljük a sikereket, de sokkal fontosabb, hogy tanuljunk a kudarcainkból.” Egy módon lehet folyamatosan haladni előre: ha hajlandóak vagyunk tanulni hibáinkból.

Ha szeretnél több ilyen írást, oszd meg másokkal is – nyomj egy lájkot!

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság

Mi az a Luxus valójában?

A luxus a nagy kényelem vagy elegancia állapotaként definiálható, különösen, ha drága anyagokat vagy kényelmi szolgáltatásokat

Művészet, Mint Befektetés

Milyen típusú műalkotások a legeladhatóbbak ma? Nehéz megmondani, hogy milyen típusú művészet a legjobban eladható, mivel