Miért fontos az online márkaépítés?

Az interneten rengeteg cég keresi a potenciális vásárlók kegyeit, szinte nincs is olyan gazdasági szektor, ahol nincs verseny. Na, de vajon megéri brand-et építenünk kisebb vállalkozás esetén is? A válasz: Mindenképpen!

Tapasztalat szerint hasonló árfekvés esetén 10 vásárlóból 9 olyan terméket vásárol, amely márkaépített.

Miért van ez? Azért, mert az ismertség bizalmat, elismertséget, minőséget, megbízhatóságot sugároz. Vagyis a vásárló úgy érzi, nem kockáztat.

Mit jelent az, hogy egy márka szerethető?

Azt jelenti, hogy az adott személy érzelmileg is kötődik a márkához. A nők például a Springfiled-hez, a Victoria’s Secret-hez kötődnek, az igényes, minőséget is kedvelő  férfiak a Gillette-hez, a családosok a baba- és családbarát zalakarosi Art Hotelhez, míg a kulináris élvezetek kedvelői a siófoki Mala Garden-t kedvelik leginkább… azért, mert ezek mind-mind szerethetőek!

Mi adja a márkaépítés alapját?

A szerethető, népszerű márkák alapja (akárcsak a jó házasságé) a minőségi és aktív kommunikáció. Minél ügyesebben írsz meg egy hirdetést, egy blogbejegyzést, vagy egy weblapnyi szöveget, annál szerethetőbbé válik az üzenet és ezzel együtt te magad is.

A brand lehet a vállalkozásod, vagy akár te magad, ha éppen az Énmárkát szeretnéd erősíteni. Ez utóbbit egyébként könnyebb megtenni a személyesség miatt.

Eredmény

Egy szerethető, ismert cég kisebb ráfordításokkal nagyobb értékesítést képes produkálni.

Az Első

Szia! Az Első vagyok, a Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

0 hozzászólás

  1. […] hirdetők: ez lehet filmbemutató, speciális kuponos ajánlat, termékoldal, vagy egy kis brandépítő […]

  2. […] Márkaépítés – A folyamat, amikor a márkát beépítjük a köztudatba és folyamatosan, tudatos módszerekkel tovább népszerűsítjük. […]

  3. […] Márkaépítés – A folyamat, amikor a márkát beépítjük a köztudatba és folyamatosan, tudatos módszerekkel tovább népszerűsítjük. […]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címed nem lesz közzétéve.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság