Miért kellene éppen most engedélyezniük a cégeknek az irodai kutyákat?

miert-kellene-eppen-most-engedelyezniuk-a-cegeknek-az-irodai-kutyakat

Nyugaton már teljesen elterjedt, itthon azonban még csak néhány helyről lehet hallani arról, hogy a kutyusok együtt mennek dolgozni a gazdájukkal az irodába. Ez az elsőre talán furcsának tűnő ötlet valójában azonban nem csak a gazdik számára hozhat rengeteg extrát!

Közel két év home office után nehéz dolguk van a cégvezetőknek, hogy visszacsábítsák az irodába munkatársaikat. Nekik remek ötlet lenne, ha felismernék, hogy az egész cég jól járna, ha beengednék a házi kedvenceket az irodákba.

Egy kutya az irodában jobb ösztönzés, mint a lélektelen íróasztal bunkerek szürke szőnyegekkel és steril, unalmas bútorokkal. Ma már az ingyenes gyümölcs és pingpongasztal is szinte elavult előnynek számít, ha munkaerőtoborzásról van szó.

Így hát a cégeknél óhatatlanul napirendre kerül az irodakutyák témája. A koronaválság miatt ugyanis megnőtt a kutyák iránti kereslet. Köztudott, hogy a kutyák életre szóló barátok.

Nyilvánvaló a kérdés, hogy mi lesz a koronaválság ideje alatt beszerzett négylábú baráttal, ha a gazdi egész nap az irodába kényszerül? Ez a probléma pedig a munkáltatók számára is egyre komolyabb fejtörést okoz!

miert-kellene-eppen-most-engedelyezniuk-a-cegeknek-az-irodai-kutyakat

Vajon működhet, hogy a kutyánkkal együtt járunk be dolgozni?

Miért ne! Sok nyugati cég már bizonyítja, hogy működik a kutyákkal való munka. Az amerikai Amazon óriáscégnél például 6000 irodakutya várja az íróasztalok alatt, hogy a gazdik befejezzék a munkát.

Mindez nem csak a kutyatulajdonosoknak előnyös

A kutatások azt mutatják, hogy a kutyák igenis képesek boldoggá tenni minden emberi lényt. Amikor az emberek a kutyák szemébe néznek vagy megsimogatják őket, az serkenti az oxitocin boldogsághormon felszabadulását.

Konyhanyelven tehát nyugtató hatása van, és segít csökkenteni a stresszt. Emellett valószínűleg nincs is jobb jégtörő egy kutyánál, a kutyák ugyanis elősegítik a kommunikációt.

miert-kellene-eppen-most-engedelyezniuk-a-cegeknek-az-irodai-kutyakat

Mire kell felkészíteni az ebeket?

Természetesen a kutyusoknak is meg kell felelniük bizonyos feltételeknek, hogy egész napjukat egy irodai környezetben tölthessék. Ilyen például a szobatisztaság, a megfelelő szocializáció idegen emberekkel, az agressziómentes viselkedés más kutyákkal és a kiegyensúlyozott, nyugodt természet.

És ha valaki nem szereti a kutyákat…

Természetesen az állatok iránt különösebb vonzalmat nem érző alkalmazottakat nem szabad arra kényszeríteni, hogy egy nyáladzó masztiff mellett dolgozzon egész nap.

Nem kell mindenkinek szeretnie a kutyákat. A cégnek világos szabályokat kell felállítania, hogy milyen feltételek mellett vihetők be kutyák az irodába, és mely zónák vannak fenntartva kizárólag az emberek számára.

Forrás

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság