Miért van szükséged hosszú farokra?

Az interneten nagy sikert lehet elérni hosszú farok segítségével. Megmutatom, hogyan is tudsz vele minél több embert a honlapodra csábítani.

Minek nekem a hosszú farok?

Most, hogy már eléggé megvezettelek, megmutatom, mi is az a “hosszú farok” az internetes szegmensben. A hosszú farok a “long tail” fordítása, és a kulcsszavaid hosszát jelöli.

Léteznek rövid kulcsszavak

Sokan szeretnének ezekhez hasonló rövid kulcsszavakra elől lenni a Google-ben, például:

 • babaruha”
 • “autószerelő”
 • “laptop”

Léteznek hosszú kulcsszavak

Hosszú kulcsszavak a fenti kifejezések bővített változatai:

 • “olcsó babaruha Pécsen”
 • “megbízható autószerelő”
 • “samsung laptop 17″-os”

Érdekes, hogy statisztikák szerint a longtailekre, 2-5 szavas kifejezésekre keresők közül sokkal többen lesznek ügyfelek, vagy megrendelők. Ennek oka az, hogy ők már pontosan tudják mit is akarnak.

Érdemes vadászgatni a kapcsolódó kifejezéskre
Érdemes vadászgatni a témádhoz kapcsolódó kifejezéskre

Egyszerű stratégia a long tail kiaknázásához

 1. Képzeld magadat a vevőid helyzetébe, és gondold át, vajon milyen összetett kifejezésekre kereshetnek rá.
 2. Kérdezd meg a ügyfeleidet, hogy milyen kifejezéseken keresztül jutottak el az oldaladra.
 3. Nézd meg a látogatottsági statisztikádat (pl. Google Analytics), és ez is jó kiindulópont lesz.

Ha sok kifejezést gyűjtöttél össze, akkor máris nekiállhatsz, és termékeket, ajánlatokat készíthetsz a kifejezésekkel. A céges blog szintén hatalmas lehetőségeket rejt magában, hogy minél több long tailre érkező látogatót szerezz.

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

0 hozzászólás

 1. […] kifejezések helyett érdemes hosszabb – több szavas – kereső kifejezéseket, akár mondatokat használni az online hirdetésekben, és a szállodai oldalon is. Így azokat a […]

 2. […] A keresőoptimalizálás (vagyis nálunk a Google keresőre való optimalizálás) célja az, hogy egy-egy weboldalra minél több látogatót tereljen. A látogatók érkezhetnek úgy is az adott weboldalra, hogy egy szavas kifejezésekre (short tail-ekre) keresnek rá (“laptop”,”hitel”, “szobafestés”), vagy összetett kifejezésekre (“olcsó HP laptop Pécs”, “gyors hitelkiváltó hitel”, “szobafestés házilag”). Ehhez ajánlott cikk: Miért van szükséged hosszú farokra?. […]

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság