Mire ügyelj banner készítés során, hogy igazán hatékony legyen?

Az erotikával szinte mindenkit meg lehet szólítani
Az erotikával szinte mindenkit meg lehet szólítani

Az internetet használó emberek számára a banner szó ma már egyáltalán nem ismeretlen. A legtöbben tisztában vannak azzal, hogy a banner elnevezés egy olyan grafikai reklámot jelent, amely különböző képkockákból, vagy egy egyszerű “plakátból” áll, és, hogy rákattintás után ez a “plakát” közvetlenül a hirdető oldalára juttatja el az érdeklődőt.

Egy banner elkészítése nem egyszerű feladat.

Fontos, hogyan néz ki, milyen szöveg szerepel rajta, de az is lényeges, hogy milyen színeket használunk fel a készítése során. Egy banner akkor jó, ha felkelti az emberek figyelmét és kattintásra ösztönzi őket.

Az erotikával szinte mindenkit meg lehet szólítani
Az erotikával szinte mindenkit meg lehet szólítani

Mire kell ügyelni egy banner tervezése során?

  • Ahhoz, hogy a banner valóban hatékony legyen, csak előzetesen megvizsgált weboldalakra érdemes elhelyezni azt. Bannerhelyet kizárólag olyan oldalon vásároljunk, ahol tudjuk, hogy a fizetőképes célcsoportunk nagy számban fordul meg.
  • A külcsínre nagy figyelmet kell fordítani a tervezése során: érdemes tiszta, éles, érdekes (akár kissé erotikus töltetű) színes képeket elhelyezni rajta, ezek képesek csak arra, hogy vonzzák az érdeklődők tekintetét.
  • Ahhoz, hogy egy banner figyelemfelkeltő legyen, konkrétumokat (konkrét ajánlatot) kell rajta elhelyezni: az általánosságok nem ragadják meg a látogatók figyelmét.
  • Igyekezzünk egyszerű bannert készíteni. Egy túlbonyolított, csillogó-villogó reklám elriasztja az embereket!
  • A banner szövegét lehetőleg egyféle betűtípussal és nyomtatott kisbetűkkel írjuk meg. A túl nagy betűk olvasása ugyanis túl megerőltető lehet az érdeklődők számára.

Ezen iránylevek betartása mellett a hatékony és valóban jó banner elkészítése rendkívül összetett feladat. Aki igazán biztosra akar menni, annak érdemes a bannert hozzáértő szakemberrel elkészíttetni, aki a legapróbb részletekre is odafigyel a kivitelezés során.

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság