Mire valók a Google kulcsszóválasztó eszközök?

Két hasznos eszköz a megfelelő kulcsszavakhoz
Két hasznos eszköz a megfelelő kulcsszavakhoz

A megfelelő ügyfél- és vevőszerző kulcsszavak kiválasztásához a Google nagyon sok segítséget nyújt az online vállalkozások számára. Két olyan nagyon hasznos és hatékony eszköze van, melyeket az alábbiakban egyszerűsített változatban, de azért bemutatunk.

Google Trends

(http://google.com/trends)

Ezzel a támogató eszközzel meg tudjuk vizsgálni, hogy az elmúlt időszakokban a számunkra fontos kulcsszavakra hogyan alakultak a vonatkozó keresések, illetve grafikon segítségével követhetjük a kulcsszavak felhasználók által beírt gyakoriságát is.

Ez az eszköz akkor hasznos főleg, ha csak két-három kulcsszót szeretnénk egymással összehasonlítani, hogy mekkora keresési gyakoriság jellemző rájuk.

Például abban az esetben, ha nem egyértelmű számunkra, hogy a laptop kiegészítőket forgalmazó webáruházunk keresőoptimalizálás szempontjából a:

  • „laptop kiegészítők”
  • „laptop tartozékok”,
  • „notebook tartozék”
  • „ notebook kiegészítők”

kifejezésekre fektessünk-e hangsúlyt.

Két hasznos eszköz a megfelelő kulcsszavakhoz
Két hasznos eszköz a megfelelő kulcsszavakhoz

Adwords Keyword Tool

(https://adwords.google.com/select/KeywordToolExternal)

Ez a kulcsszó vizsgálatot támogató eszköz alapvetően két részből áll. Az egyik rész a kulcsszó választás, a másik rész a kulcsszavakra becsülhető forgalmat jelzi. Kötelezettségmentesen elérhető.

Fontos: a „verseny” szó nem a SEO, hanem az Adword hirdetők közti versenyt jelenti!

Ahhoz, hogy mind a két hasznos eszköz összes funkcióját elérhessük, nem kell más, mint egy Adwords fiók létrehozása.

Az Adwords fiókon belül az „Eszközök és elemzés” fülön érhetőek el a kulcsszóválasztó és a forgalombecslő eszközök.

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

0 hozzászólás

  1. […] nincs, akkor el kell készíteni a megfelelőt. Ehhez kell például kulcszókutatás, piaci elemzés, célcsoport elemzés, kell sok szöveges tartalom képekkel, webdesign, és így […]

  2. […] kulcsszavak kiválasztása nagyon fontos az online sikerhez, ehhez kapcsolódóan írtunk két hasznos kulcsszóválasztó eszközről is előző cikkünkben. Most a témát tovább boncolgatjuk, és megnézzük, hogyan gyűjtsük […]

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság