Munkahelyváltás előtt állsz? 4+1 tipp, hogy könnyebb legyen!

munkahelyvaltas-elott-allsz-4-1-tipp-hogy-konnyebb-legyen

Úgy érzed, itt lenne az ideje munkahelyet váltani? Elhalványult a jelenlegi munkád iránti szenvedélyed? Hogyan szabadulhatsz meg a kapcsolódó lelki dilemmádtól úgy, hogy utólag ne bánd meg a döntésedet?

Összegyűjtöttünk 5 hasznos tippet, hogy könnyebb és egyértelműbb legyen a döntéshozatal!

munkahelyvaltas-elott-allsz-4-1-tipp-hogy-konnyebb-legyen

1. Tekintsd át a munkahelyváltás okait

Ne engedj az első menekülési késztetésnek, járj inkább a dolog végére.

  • Mi jut eszedbe az munkahelyváltásról?
  • Úgy érzed, nincs továbblépési lehetőséged?
  • Idegesítő a főnököd?
  • Elhúzódnak a bértárgyalások?
  • Vagy ez most valami egészen más?

Keresd meg a probléma gyökerét. Légy konkrét és őszinte magaddal. Ha tisztában vagy vele, miért vagy elégedetlen a munkahelyeddel, sokkal célzottabban dolgozhatsz a megoldáson.

Gondold végig, hogy érdemes-e valamit változtatni a jelenlegi munkádban vagy tényleg itt az ideje az álláskeresésnek.

2. Határozd meg, hogy mit szeretnél szakmailag elérni

Mit szeretnél elérni egy munkahelyváltással? Milyen szakmai elképzelést szeretnél valóra váltani? Csak azért, mert éppen viharos a helyzet a munkahelyeden, nem érdemes egyből odébb állni.

Jegyezd le, mik a szakmai céljaid, és a jelenlegi helyed mennyire támogatja elképzeléseidet.

Miközben leírod az álmaidat, légy kreatív, és pontosan azt a képet fesd meg, amelyet a következő öt évben el szeretnél érni.

3. Fedezd fel esélyeidet a jelenlegi állásodban

Előfordulhat, hogy mégis érdemes lenne maradni? Gondold végig, talán több lehetőséged van a munkahelyeden, mint gondolnád.

Ha a megszokott munkakörnyezetedben maradsz, mindenféleképpen előnynek számít, hogy ismered a folyamatokat, a kollégákat és az ügyfeleket. Tudod, hogyan működnek a dolgok, és az energiáidat, a szakmai céljaid elérésére tudod fordítani.

Ezért munkahelyváltás előtt érdemes mindig ellenőrizni, hogy sikerülhet-e tovább fejlődni cégen belül.

munkahelyvaltas-elott-allsz-4-1-tipp-hogy-konnyebb-legyen

4. Ellenőrizd a lehetőségeidet a munkaerőpiacon

Ha már biztos vagy benne, hogy minden lehetőséget kimerítettél a jelenlegi munkahelyeden, vagy a munkáltatód munkakultúrája és értékrendje egyszerűen már nem illik az elveidhez, elkezdhetsz érdeklődni a munkaerőpiacon.

Kezdd el az álláskeresést és teszteld „piaci értékedet”. Jelentkezz mielőbb, hogy megtudd, milyen könnyen kaphatsz meghívást interjúra vagy egy konkrét állásra. Ezzel nyilvánvalóvá válhat, hogy kínálnak-e olyan állásokat, amelyek valóban felkeltik az érdeklődésedet.

5. Gondolj át mindent jó alaposan

Ha már van konkrét állásajánlatod, ne hozz elhamarkodott döntést. Egy nagyobb jövedelem vagy egy státuszjavító munkakör önmagában nem mindig csodaszer.

Kérdezd meg magadtól, hogy a munkahelyváltás segít-e elérni a karrierista elképzeléseidet, és mérlegeld az általános feltételeket.

Minden döntésnek két oldala van. Lehet, hogy magasabb fizetést kapsz egy új munkaadótól, cserébe viszont egy óra plusz ingázást kell bevállalnod.

Az olyan előnyök, mint a munkavállalói kedvezmények, a rugalmas időbeosztás vagy az otthoni munkavégzés lehetősége szintén rendkívül értékesek lehetnek számodra. Légy őszinte magaddal, és mérlegeld, hol vannak a prioritásaid.

Ha úgy érzed, hogy megéri munkahelyet váltani, légy bátor és ragadd meg a lehetőséget.

Forrás

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság

Mi az a Luxus valójában?

A luxus a nagy kényelem vagy elegancia állapotaként definiálható, különösen, ha drága anyagokat vagy kényelmi szolgáltatásokat

Művészet, Mint Befektetés

Milyen típusú műalkotások a legeladhatóbbak ma? Nehéz megmondani, hogy milyen típusú művészet a legjobban eladható, mivel