Ők ketten jelenleg Hollywood legjobban fizetett női és férfi sztárszínészei!

ok-ketten-jelenleg-hollywood-legjobban-fizetett-noi-es-ferfi-sztarszineszei

Ki az a színész, aki 60 éves korával dacolva összehozta a valaha volt legjobb akciófilmet, egyben a Paramount filmstúdió legtöbb bevételét? Hát persze, hogy Tom Cruise! De mi a helyzet a gyengébbik nem oldalán? Kicsoda napjaink legvastagabban megfizetett színésznője? Az alábbiakban ennek jártunk utána.

Kérdésed van? Elakadtál? Itt tudsz írni, és válaszolok!

Tom Cruise-t az elmúlt években a kritikusok, de a mozirajongók többsége is kissé leírta. Nem kellett volna. A hollywoodi sztárt a Top Gun: Maverick című alkotás szó szerint és átvitt értelemben is az egekbe repítette. A film 1,2 milliárd dollár (mintegy 470 milliárd forint) bevételt hozott, ebből Tom Cruise részesedése több mint 100 millió dollár (közel 400 millió forint).

A hollywoodi legek legjei

ok-ketten-jelenleg-hollywood-legjobban-fizetett-noi-es-ferfi-sztarszineszei

Tom Cruise bevétele jelentősen megelőzi a második helyre szorult Will Smith jövedelmét, aki nemrégiben 35 millió dolláros gázsiért írt alá az Apple-nek egy thriller-szerepre (Emancipation). Kétségtelen, hogy a Top Gun léptékű fizetések nagyon ritkák egy színész életében. Jól tükrözi ezt, hogy a Mission Impossible legutóbbi epizódjának főszerepéért Cruise bevételei valahol 12 és 14 millió dollár körül álltak meg.

Persze még ez a szintű fizetés is álom marad a legtöbb színész számára, mindenesetre jól látszik, hogy mekkora különbségek mutatkoznak a hollywoodi alkotások bevételei között. Ezen a ponton érdemes megjegyezni, hogy Leonardo DiCaprio az előzetes számítások szerint mintegy 30 millió dolláros jövedelemre számíthat a Martin Scorsese által rendezett Killers of the Flower Moon szerepéért.

Hozzávetőleg ugyanilyen mértékű jövedelemre számíthat Brad Pitt is a Joseph Kosinski által vezetett, egyelőre cím nélküli Formula-1-es dráma főszerepének eljátszásáért. Tehát két olyan sztárszínész, mint DiCaprio és Brad Pitt még csak megközelíteni sem tudja Tom Cruise álom gázsiját.

ok-ketten-jelenleg-hollywood-legjobban-fizetett-noi-es-ferfi-sztarszineszei

Elérkezett az idő, hogy lerántsuk a leplet Hollywood legjobban fizetett színésznőjéről is. A világ legtöbb bevételét megszerző női színésze Margot Robbie, aki a Barbie című film főszerepéért 12,5 millió dollárt szerzett. A 32 éves színésznőt egyébként 2017-ben a Time magazin a világ 100 legbefolyásosabb embere közé is beválasztotta.

A Barbie címet viselő alkotás az előzetes tervek szerint 2023-ban kerül a mozikba. A férfi főszerepet Ryan Gosling alakítja, a forgatókönyv tanúsága szerint pedig a két népszerű alak, Barbie és Ken egy zenekart vezetnek.

Kérdésed van? Elakadtál? Itt tudsz írni, és válaszolok!

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság