Online szállásmarketing: a fotók és képek jelentősége

Ahogy az előző szállásmarketinges cikkben olvasható, a képek és fotók mindinkább teret nyernek a látogatók vélemény nyilvánításában. A képek jelentősége ezen persze jóval túlmutat. A Hotel-newsroom.de 2012-es nyári elemzése alapján 750 ezer Twitter bejegyzésből 270 ezer volt a képmegosztások száma és a képek aránya azóta is folyamatosan emelkedik.

Kérdésed van? Elakadtál? Írj, és segítek!

A megosztott képek nagy része természetesen olyan saját fotó, amelyeken a fotós számára valamiért fontos tárgyak, pillanatnyi életérzések, helyszínek, épületek, ételek, és személyek szerepelnek.

Ahogy a mobileszközök terjednek, úgy terjednek a fotómegosztó alkalmazások is. Ide tartozik az Instagram, amelyet a Facebook mintegy 1 milliárd dollárért vásárolt meg.

Az interneten megosztásra kerülő tartalmak közül a videók mellett a képek/fotók a legsikeresebbek, hiszen “egy kép többet mond ezer szónál“, ráadásul gyorsabban osztható meg, mint egy hosszasan írt bejegyzés. A pillanat megörökítésétől számítva néhány másodpercen belül máris több ezren láthatják képeinket az weben.

A videók a képeknél annyival tudnak többet, hogy bár nagyobb energiabefektetést igényelnek, mégis több érzékszervünkre vannak hatással.

Az, hogy a képmegosztás ennyire sikeres lett, nem csak a Facebook-nak és a Instagramnak köszönhető, hanem a Pinterest.com-nak is, és ebből húzhat hasznot számos szálláshely, beleértve a szállodákat is.

Túl sok mindenre nincs is szükség: minőségi fotókra, jól beállított képekre.

A lehetőségek korlátlanok: profi képek mellett mobilos felvételekig mindent megoszthatunk.

Létezik ennél jobb marketing?
Szarvashiba: a logó miért hiányzik?

Ne maradj ki belőle!

  • Készíts igényes fotókat, képeket, infógrafikákat, és lásd el saját logóddal, mert így minden egyes megosztás a saját brand-edet fogja erősíteni. A szebb képeket lásd el © karakterrel is, és írd mellé, hogy “minden jog fenntartva!”.
  • A vendégeidet is ösztönözd arra, hogy saját képeket készítsenek! Nincs is szebb, és visszatérésre csábítóbb emlék, mint egy érzelmes családi fotó, vagy egy olyan kép, amikor éppen a család szeme-fénye játszik a játéksarokban a többi gyerekkel.
  • Publikálás előtt vizsgáld meg, hogy nincs-e a képek között szerzői jogvédett tartalom. Bár számos képet lehet szabadon felhasználni, vigyázzunk, mert a konkurensek árgus szemekkel figyelnek!
  • Design hotelek esetében használjuk inkább a Pinterest-et, míg pillanatnyi élmények megosztására alkalmasabb a Facebook, vagy az Instagram.
  • Ne szégyelljük megkérni a személyzetet is a képek készítésére, hiszen közös érdek, hogy a szálloda minél ismertebb és népszerűbb legyen.
Kérdésed van? Elakadtál? Ír, és segítek!

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

0 hozzászólás

  1. […] szegmens internetes marketingje nagyon sok témát kínál fel (utolsó cikkünk címe ez volt: online szállásmarketing: a fotók és képek jelentősége), így most az eredményes webes kampányokról olvashatsz egy kis összefoglalót.Ahhoz, hogy egy […]

  2. Wm.ma: online marketing magazin Szállásmarketing: a leghatékonyabb marketing eszköz - 14 hatásos tipp! szerint:

    […] közösségi oldalakon is mind jobban elterjednek azok a bejegyzések, amelyek egy-egy szép képpel vannak illusztrálva. Ennek oka, hogy a képek megragadják a látogatók figyelmét, felkeltik az érdeklődésüket, […]

  3. […] közösségi oldalakon is mind jobban elterjednek azok a bejegyzések, amelyek egy-egy szép képpel vannak illusztrálva. Ennek oka, hogy a képek megragadják a látogatók figyelmét, felkeltik az érdeklődésüket, […]

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság