Ötletvadászat: hogyan találj új üzleti lehetőségeket a mindennapokban?

Tudtad? A Disneyland ötlete egy családi nyaralás alkalmával született meg, amikor Walt Disney az európai Tivoli Gardens-ben járt, és ráébredt, hogy Kaliforniában egy sokkal nagyobb, szebb és jobb vidámparkot is felépíthet. Az eset nem egyedi, hiszen a mindennapi élet tele van lehetőségekkel, csak észre kell venni azokat…

Az internet a lehetőségek világa, de nem könnyű kitalálni, hogy mivel is foglalkozzunk, ha már az online piacból szeretnénk megélni. Ehhez szeretnénk most támpontot adni!

A világ körül tele van olyan ötletekkel, amelyek hasznosak lehetnek,” állítja Andy Boynton, a The Idea Hunter (Ötletvadász) társszerzője.

A gondolkodás olyan vákuum, amely képes a jó lehetőségeket beszippantani, és ötletté átalakítani. Figyelni kell a világot, az emberek viselkedését, és ez új ihletet ad.

Boynton szerint „az innováció nem arról szól, hogy mennyire vagy okos. Az innováció arról szól, mennyire vagy jó hétköznapi vadász. A folyamatos gondolkodás, és a környezet alapos megfigyelése segít új lehetőségeket találni.”

A világ tele van jó lehetőségekkel, csak figyelni kell!
A világ tele van jó lehetőségekkel, csak figyelni kell!

Három ihletszerző tipp

1. Vezess lehetőség-jegyzetet!

Boynton szerint minden pillanatban akad tennivalónk, hiszen a világ tele van problémákkal, amelyeket meg kell oldani.

Ahogy zajlik a mindennapi élet, jegyezd fel azon dolgok listáját, amelyekkel mások nem boldogulnak,  figyelmen kívül hagynak, vagy nem hatékonyan oldanak meg! Ezek mind-mind potenciális üzleti lehetőségeket rejtenek magukba.

„Emlékezz a mindennapjaidra!” Kérdezd meg magadtól: „Mi az, ami engem zavar? Hogy lehetne ez ennél egyszerűbb? Nagyobb gyorsasággal? Több kényelemmel?”

A frusztrációd is vezethetnek azon az úton, melyen végighaladva megoldhatsz valódi problémákat, és új üzleti ötletekre találsz.

2. Vadássz ötletekre a legkülönfélébb helyeken!

Az új ötletek kreativitást igényelnek. Lehet, hogy éppen akkor találsz rá egy jó ötletre, miközben éppen nyaralsz vagy művészeti kiállításon jársz. „Ha kinyitod a szemed, a válasz ott lebeg majd előtte…

De ahhoz, hogy ez megtörténjen, „a világodnak elég szélesnek, színesnek és változatosnak kell lennie.

3. Figyeld meg, hogy mások miként oldják meg üzleti problémáikat!

Amikor valaki problémába ütközik, megpróbálja megoldani. Minden egyes ilyen eset tanulást, és egyszerűsítési lehetőségeket rejt magába.

Nézd meg, hogy sarki kis üzlet miként szerzi be a pont elégséges készletét, vagy az Amazon hogyan ösztönzi a látogatóit a vásárlásra! Különböző problémák – különböző megoldások…

„A jó ötleteket nyugodtan kölcsön lehet venni.  Ha problémába ütközöl, keresd meg mások megoldásait, mert ez az aggódás helyett megnyitja a szemedet…”

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság