PPC: amikor biztosan működik

Egy nappal korábban arról esett szó, hogy miért érdemes PPC (pay per click) hirdetést használni. Most azt mutatom be, milyen esetekben működik biztosan a rendszer.

A PPC hatékonyságához két alkotóelem kell:

  1. jó termék,
  2. kellő számú fizetőképes célcsoport.
PPC
PPC: nem minden hirdetés talál így a célba

Egy egyszerű példa:

Elképzelt vállalkozásunk a PPC hirdetés mellett dönt. A konverziónk 10 százalékos lesz, vagyis minden tizedik érdeklődő fog vásárolni termékünkből, a kattintásokért pedig 50 forintot kell kifizetnünk.

Ez azt jelenti, hogy ha egy-egy terméken 500 forintnál ((100 * 50Ft) / 10 = 500 Ft) jóval magasabb hasznunk van, megéri így hirdetni.

Ha a hasznunk 500 forint, vagy annál kevesebb, akkor először gondoljuk végig, hogyan is lehetne a kampányunkon optimalizálni:

1. megpróbáljuk elérni, hogy a kattintások költsége 50 forintnál kevesebb legyen,

2. jobban targetáljuk, szűkítjük a megjelenítő csatornákat, vagyis kevesebb érdeklődőt próbálunk elérni magasabb konverzió (vásárlás) mellett.

Nem csak igen és nem létezik

A rutinosabb PPC hirdetők már tudják, hogy akár egy cégen belül is van olyan szolgáltatás/termék, amit érdemes hirdetni, és van amit nem.

Ez leginkább webshopoknál figyelhető meg: a drágább, magasabb profitot hozó termékeket megéri ilyen módon reklámozni, míg a filléres termékcsaládokat csak kivételes esetben (pl. “1000 darabos kiszerelés“) hirdetnek.

Az Első

Szia! Az Első vagyok, a Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címed nem lesz közzétéve.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság