Hogyan épüljön fel a jó PR cikk?

A dolgozók kiégése a munkáltatónak sem érdeke
A dolgozók kiégése a munkáltatónak sem érdeke

A jó PR (public relations) cikk olvasmányos, érdekfeszítő, bárki számára érthető és nagyon magas konverziót produkál. Persze ezt sokkal könnyebb leírni, mint megvalósítani, így megnézzük most, hogyan is érdemes felépíteni egy PR cikket.

Először is meg kell határozni, hogy milyen témában, melyik célcsoportnak íródik a cikk, ennek függvényében változhat a stílusa, a szerkezete.

Ha nagyon nem megy: szervezd ki a cikkírást!
Ha nagyon nem megy: szervezd ki a cikkírást!

Miután ez tisztázásra kerül, az alábbi 5 pont alapján készüljön el a szöveged:

 1. A cím legyen tömör. Foglald össze: mire jó a terméked/szolgáltatásod, miben nyújt segítséget. Ha keresőoptimalizálási kampányodban is szerepet szánsz neki, érdemes a fő kulcsszavadat is a címben elhelyezni. A jó cím megalkotásához találsz segítséget ITT is.
 2. A bevezetőt egy kis összefoglalóval kell kezdeni, ez két okból is erősen ajánlott:
 • Az egyik ok, hogy vannak olyan olvasók, akik nem fogják elolvasni a teljes cikket, de ha már a bevezető tartalmazza a termékkel kapcsolatos fontosabb információkat, akkor számukra teljesítette is a írás a küldetését.
 • A másik ok, hogy vannak olyan olvasók, akik el fogják olvasni a cikket, méghozzá a bevezetőben olvasottak miatti kíváncsiságból.
 1. A bevezető után a tárgy részt lehet kezdeni a vállalkozással kapcsolatos információk elhelyezésével, ez sokat segíthet az image kialakításában. A már elért sikerek nagyban segítik a leendő üzlettársakkal való kapcsolat kialakítását is!
 2. A továbbiakban kell a termékkel kapcsolatos információkat leírni. Ne bonyolítsd túl a mondatszerkezeteket, egy többszörösen összetett mondat itt nem állja meg a helyét.
 • A statisztikák fontos információkat árulnak el a cégről, a termékről, de ezeket is úgy kell megfogalmazni, hogy ne egy nagy adag száraz számhalmaz benyomását keltsd. Élvezetes legyen az olvasása, de tartalmazzon minden fontos információt.
 • Írd meg, hogy kinek és miért lesz jobb, ha a Te termékedet vásárolja meg;
 • milyen szállítási feltételeket tudsz garantálni;
 • milyen garanciális szolgáltatásokat nyújtasz a termékkel/szolgáltatással kapcsolatban. Az a lényeg, hogy valós állításokat, nem túl bonyolultan kell megfogalmazni.
 1. A záró szakaszban újra lehet emlékeztetni az olvasót, hogy hol éri el az adott terméket, biztatni kell a kapcsolatfelvételre, meg kell köszönni az érdeklődést, és ne felejtsd el aláírni a nevedet. Az anonim írások bizalmatlanságot ébresztenek.

Egy hatékony PR cikk ilyen egyszerűen épül fel…

Az Első

Szia! Az Első vagyok, a Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

0 hozzászólás

 1. Igen, mindenképpen. A Prcikk.com valamikor hozzánk tartozott, de az új tulajdonos is személyes ismerősöm, nagyon megbízható és minőségi szolgáltatást nyújt.
  Természetesen, ha segítségre van szükséged, szívesen állok én is rendelkezésre.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címed nem lesz közzétéve.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság