Professzionális szövegírás – valóban van erre igény?

A szövegírás sokak szemében sajnos nem számít munkának. A legtöbb kisvállalkozás saját maga készíti a weboldala szövegezését, a hirdetéseit, a közösségi médiás posztjait. A legtöbb nívós nagyvállalat pedig nem véletlenül azért szerződik le külön szövegíróval, mert „megengedhetik maguknak”.

Cégek és termékek bemutatása – biztos jól csinálod?

Ahogyan azt korábban is említettem, a legtöbb kis- és középvállalkozó szeret saját maga, esetleg valamelyik beosztottja révén gondoskodni a weboldala szövegezéséről. Azonban aki nem jártas a szövegírás mesterségében, korántsem biztos, hogy majd a várt eredményeket produkálja az írásaival. Túlságosan gyakori, hogy az informativitás hiánya vagy éppen a merev szakmaiság inkább elűzi a weblap látogatóit, ahelyett, hogy a képernyő elé szegezné őket. Nem csupán a stílus, de akár a nem megfelelő taglaltság is kiválthatja ugyanezt a hatást. Amennyiben az adott szöveg hosszát rosszul választod meg, vagy esetleg nem jól taglalod, az már önmagában kudarcot jelent. A legérdekfeszítőbb írás is hamar unalmassá válik, ha csupán egy egybefüggő masszaként tálalod, ami az egész oldalt kitölti. Ahogyan a kétmondatos blokkokra szétszedett írások képekkel teletűzdelve sem az olvasói élmény netovábbját jelentik. Láthatjuk tehát, hogy egy vállalkozás internetes pályafutásának már a kezdetén is valóban sokat jelenthet egy jó szövegíró.

vallalati_marketing

Hirdetések – avagy a marketing művészete

A legtöbb marketingügynökség tisztában van a szövegírói munka fontosságával, ezért van saját szövegírójuk, vagy kapcsolatban állnak különféle szabadúszókkal. Legyen szó linképítésről vagy konkrét hirdetésekről, nem elég pusztán az adott kulcsszavakat vagy témákat megemlíteni. Fontos, hogy az írás felkeltse az olvasók figyelmét, és megragadja azt.

Az önbizalom egy fontos dolog az életben, de jó, ha tisztában vagy a saját készségeid határaival. Lehet, hogy nagyszerűen igazgatod céged alkalmazottjait, vagy épp kiemelkedő szakértelemmel rendelkezel a saját területeden, de ez még korántsem garancia arra nézve, hogy az írásaiddal lenyűgöznél másokat. Így tehát amennyiben bölcsen szeretnél eljárni, jobban teszed, ha a profikra bízod a dolgot. Másképp csupán felesleges pénzkidobást jelent a legjobban fizetett hirdetés is.

Láthatod, hogy a szövegírói szakmára valóban nagy szükség van a versenypiacon. Érdemes tehát tanulnod a sikeres nagyvállalatoktól, és felkeresned egy megfelelő szakembert vagy céget ennek kapcsán. A legtöbb kis- és középvállalkozó sokszor pontosan ennek hiányában nem képes előrébb jutni a piacon. Mivel az internetes világ egy relatíve új platformot biztosít számodra, így az olyan szolgáltatások szerepe, mint a szövegírás vagy épp a digitális marketing, sokak fejében egyszerű pénzlehúzásként szerepelnek. Pedig az igazság az, hogy a nagy marketingügynökségeket nem véletlenül foglalkoztatják a legismertebb vállalatok. Te pedig az internetes színtéren megfelelő szakértelem hiányában nem igazán tudsz majd terjeszkedni, ha nem gyártasz releváns tartalmat az online felületeidre – a szövegírás pedig kulcsfontosságú alapeleme ennek.

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság

Mi az a Luxus valójában?

A luxus a nagy kényelem vagy elegancia állapotaként definiálható, különösen, ha drága anyagokat vagy kényelmi szolgáltatásokat

Művészet, Mint Befektetés

Milyen típusú műalkotások a legeladhatóbbak ma? Nehéz megmondani, hogy milyen típusú művészet a legjobban eladható, mivel