Richard Branson: nyolc tanács az üzleti útra!

Ne akarj mindig dolgozni...
Ne akarj mindig dolgozni...

Richard Branson nagyon jókat szokott írni a könyveiben, és a neten is, így most ismét tőle osztok meg valamit: mire figyelj, ha üzleti útra mész?

  1. Tervezd meg!

Gondold át (amint felszállsz egy járműre), hogy szeretnéd-e munkával tölteni az út bizonyos részét. Ha a válasz igen, pontosan határozd meg, mennyi időt tudsz a munkára szánni. Ne állj neki nagyon feladatnak, mint amire az idő elegendő lenne. Viszont ha inkább relaxálásra használnád az utazást, tedd ezt, nincs a pihenésben semmi rossz.

  1. Próbálj meg aludni

Gyakori, hogy valaki nem tud/mer repülőn aludni, viszont én nem vagyok ilyen. Egyszerűbb, ha alszunk egyet, hiszen így nem gyötörnek minket az esetleges kellemetlen gondolatok.

Ne akarj mindig dolgozni...
Ne akarj mindig dolgozni…
  1. Nem lesz gond az időeltolódással

Esetleg ha Távolt-Keletre mész, vagy a tengeren túl, ne félj attól, hogy egy másik időzónában fogsz földet érni. Megesett velem olyan is, hogy 3 nap alatt 5 különböző országba kellett elmennem, mindenhol próbáltam jól eltölteni az időt, ezért észre sem vettem, hogy milyen gyorsan eltelt ez a pár nap.

  1. Fontos a hidratáció

Gyakori az alkohol iszogatása repülés közben, de fontos az is, hogy vizet is igyál. Nem annyira divatos szokás, pedig víz (ásványvíz) is kell az alkohol mellé, hiszen így józanul tudsz leszállni a gépről. Akik rutinosak az utazásban, csak vizet fogyasztanak.

  1. Jár neked ennél jobb is!

Általában van lehetőség, hogy az utazások során ingyenesen kapj valami pluszt. Vannak jópofa sztorik, mint például: „Veszített a kedvenc csapatom, ezért elsőosztályú helyet kérnék, hogy megemésszem a történéseket.”

Ez általában nem válik be, de egy próbát megér, hiszen ha nem kérjük, akkor biztosan nem is kapjuk meg.

  1. A beszélgetés jó időtöltés

Nem tudhatjuk előre, kik lesznek az útitársaink. Ha beszélgetsz idegen emberekkel, sok ötletet kaphatsz. Volt már olyan eset is, hogy egy zenekar ilyen helyzet alapján írt listavezető dalt.

  1. Korán kell érkezni

Megéri korábban odaérni a reptérre vagy a pályaudvarra, mert nem kell sietnünk, jobb helyhez juthatunk hozzá, vagy jobb lábhelyet is kaphatunk.

  1. Ne felejtsd el az útleveledet

Elég banálisnak tűnik, de sokan otthon felejtik az útlevelüket. Például velem meg a fiammal is előfordult nem olyan régen. Ha nincs útleveled, a fenti tanácsaim semmit sem érnek.

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság