Sanoma: megháromszorozza a webáruházak forgalmát az AdBox

Adbox

Nagyon ritkán hozok le sajtóközleményt egy az egyben, persze ennek az oka leginkább az, hogy nem szeretek duplikált (szó szerint máshol is megjelenő) tartalmakat közzétenni. Most mégis kivételt teszek, mivel a  az Adbox kisvállalkozások számára ideális hirdetési platformnak tűnik.

Innovatív és költséghatékony hirdetési megoldásokat kínál júniustól a kkv-k és a startup cégek számára a Sanoma Media partnerprogramja, az AdBox. A hirdetésért fizetni nem a kattintások alapján, hanem csupán a teljesült vásárlások után kell.

A Sanoma sajtóközleménye szerint a rendszer képes akár megháromszorozni a webshopok forgalmát a hagyományos forgalomtereléshez képest, mivel egy különleges technológiának köszönhetően követi a felhasználók érdeklődési köreit és kizárólag személyre szabott ajánlatokat jelenít meg.

Az eladás-alapú jutalékos rendszerben működtetett AdBox kifejezetten ideális hirdetési platform a kis- és középvállalkozások és a startupok számára. A hirdetők teljesítmény alapon fizetnek jutalékot a hirdetésüket elhelyező partner számára, azaz kizárólag akkor, ha az érdeklődőből valóban vásárló lesz.

Adbox

Az idén januárban startolt AdBox a Sanoma affiliate alapon működő online hirdetési partnerprogramja, amelyhez bármely online médiafelülettel rendelkező cég vagy magánszemély csatlakozhat. A jelenleg több mint félezer kisebb és nagyobb médiapartnerrel működő hálózat napi 300 000 egyedi látogató elérését teszi lehetővé. A rendszer dinamikusan fejlődik, a tervek szerint szeptemberre már 2000 partnert tudhat magáénak.

Az affiliate programok egyik legnagyobb kihívása az, hogyan lehet minél pontosabb adatokat szerezni a felhasználók szokásairól. A Scarab Research technológia segítségével az AdBox a hazai piacon egyedülálló módon érdeklődés-alapon targetál: beazonosítja a látogatókat, feltérképezi viselkedési szokásaikat és az őket érdeklő témákat, ez alapján bekategorizál, majd az érdeklődési körüknek megfelelő hirdetéseket jeleníti meg.

A digitális lábnyomok segítségével a rendszer folyamatosan frissíti az adatokat a felhasználókról. Így valós, napra pontos aktuális érdeklődés alapján tudunk személyre szabott hirdetéseket kínálni” – magyarázza a technológia egyediségét Rácz István, a Sanoma online marketing vezetője. „Bár ma még nem az Adbox a legnagyobb hazai affiliate hálózat, de bizonyosan a leghatékonyabb” – teszi hozzá Rácz.

Az elmúlt hónapok statisztikái alapján ez a technológia képes ugyanakkora megjelenésből háromszor akkora átkattintást szállítani a hirdetőnek, sőt, e-kereskedelmi tekintetben ezt a növekedést megtartja a konverziók, vásárlások szintjén is.

Az AdBox a Sanoma Media affiliate hirdetési rendszere.

A 2013 január közepén útjára indított affiliate programhoz már az első hónap alatt 200 weboldal-tulajdonos médiapartner csatlakozott, akik a Sanoma tartalmi termékeit átkattintás alapon hirdethetik, míg a két webshop (Szépségbolt, Egészségbolt) hirdetéséért eladásonként részesülhetnek jutalékban.

A rendszer 2013 júliusától más hirdetők számára is nyitva áll. http://www.adbox.hu/

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság