SEO: mire jó a morzsamenü, azaz a breadcrumbs?

RDF szabvány morzsamenő
RDF szabvány morzsamenő

Keresőoptimalizálás szempontjából a tartalom mellett a navigációról sem szabad elfeledkezned, hiszen egy olyan eszközről beszélünk, mely nagyon hasznos a keresőoptimalizálás tekintetében.

A kulcsszavakban gazdag, szöveges belső hivatkozások szerepét nem lehet elégszer hangsúlyozni. Ennek egyik módja a szöveges kategória struktúra leírása.

A másik fontos szempont a navigálás során, hogy webáruházad mind a felhasználók számára, mind a keresőrobotok számára átlátható és könnyen értelmezhető, és navigálható legyen.

A könnyen navigálható weboldalak halála a rendszertelenül felépülő alkategória struktúra.

 

A morzsamenü

Emellett nagyon fontos, hogy jelezd a felhasználók számára, hogy éppen melyik aloldaladon tartózkodnak.

Ezt az úgynevezett „breadcrumb” segítségével tudod megoldani.

RDF szabvány morzsamenő
RDF szabványos morzsamenü forráskód nézete

Magyarul „morzsamenü”-nek fordítják, ez alapján a felhasználó tudja, hogy éppen hol is van az oldalak közül, másik jó tulajdonsága, hogy egyetlen kattintással léphet akár két szinttel feljebb is, ha mégis ott keresne valamit.

A SEO-nak szintén jót tesz, ha a morzsamenü szabványosan (>> RDF <<) épül fel.

A navigációban még egy nagyon fontosat meg kell említeni: ez pedig a termékek megjelenítése. A terméknevek egy online áruházban mindig hivatkozások legyenek, melyek kattintás után teszik láthatóvá a tartalmukat.

A „bővebben” vagy a kép alapú linkek nem segíti elő a keresőoptimalizálást, a hatékonyságukkal kapcsolatban elég erős kételyek merülnek fel.

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság