Szegényből gazdag? Hogyan építs gazdagságot, ha kevés az anyagi háttered? 

Gazdagság, nő aranyban

Talán alig van olyan ember a világon, aki nem szeretne milliomos lenni. 

Thomas J. Stanley amerikai író és üzleti teoretikus több, mint 1000 olyan milliomost tanulmányozott, akik a vagyonukat teljes önerőből építették fel. Azt a kérdést kutatta, mi kell ahhoz, hogy valaki milliomos legyen?

Természetesen a válasz egyáltalán nem egyszerű, sőt meglehetősen komplex. Az viszont kimutatható, hogy a gazdagság elérésének egyik legfontosabb mozgatórugója a pénzügyi gondolkodásmód tudatos megváltoztatása. 

Engedd el a fejlődésedet korlátozó hiedelmeket!

A Purdue Egyetemen végzett kísérlet szerint a pénzügyi szokásaink nagyjából hét éves korunkra alakulnak ki. Az idáig ért környezeti hatások befolyásolják azt, hogy miképpen vélekedünk a jólétről, ez a minta pedig a felnőttkori viszonyulásunkat is erősen meghatározza. Igaz, hogy a negatív benyomásokat nem törölhetjük ki magunkból, de felhasználhatjuk őket motorizáló erőként egy tudatosabb, jómódot eredményező élet létrehozásához. 

Teremts saját utat! Úgy kell átprogramoznod magad, hogy evidens módon számíts a bőségre és hogy az ne egy elérhetetlen, távoli vízióként jelenjen meg a képzeletedben.

Hidd el magadról, hogy megérdemled a gazdagságot!

Ezt naponta érdemes gyakorolnod. Sok igen gazdag ember a jelenben fennálló pénzügyi sikerei ellenére a mai napig rendszeresen foglalkozik ezzel a termékeny gondolattal. Amikor pozitív töltettel elmélkedsz magadról és az anyagi lehetőségeidről, olyankor sokkal jobb döntéseket hozol. Ez pedig pozitív irányba változtatja meg az egész életed. A gyakorlatban ez azt jelenti, el kell hinned, hogy Te is gazdag lehetsz, kerüljön bármilyen akadály az utadba.

A pénzügyi szabadság a befektetéssel kezdődik!

Sokan úgy hiszik, hogy a magas fizetés mindenképpen gazdagságot eredményez, ez azonban tévedés. A jólét megteremtéséhez tudatosan kell kezelned a kiadásaidat és a bevételeidet is kamatoztatnod szükséges. A befektetés fontos tényező, hiszen a pénz mindig veszít az értékéből.

Keresd meg azt a befektetési utat, ami számodra a legkedvezőbb.

Kezdheted akár egészen kicsiben, így is azonnal növelni fogod az esélyeidet, hogy többet keress. Azzal, hogy ezt megteszed, egyfajta szemléletváltás jön létre, ami pénzügyi fegyelmet eredményez. 

Az Első

Szia! Az Első vagyok, a Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címed nem lesz közzétéve.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság