Szegényből gazdagok – Hunter Johnson: a hajléktalan tinédzserből lett tech-milliomos

szegenybol-gazdagok-hunter-johnson-a-hajlektalan-tinedzserbol-lett-tech-milliomos

Egy virágzó üzleti vállalkozás felépítése gyakran komoly kihívásokkal jár együtt. Kevesebb idő jut a családra, a barátokra, eluralkodhat rajtad az önbizalomhiány, a kudarctól való félelem, és az anyagi bizonytalanság érzése.

Pontosan ez volt a helyzet a 25 éves Hunter Johnson esetében is, aki hajléktalanból vált milliomossá. Hogyan győzte le az akadályokat, és hogyan kapaszkodott fel a csúcsra?

Hunter Johnson 13 éves volt, amikor megalkotta élete első számítógépes játékát. Az üzleti élethez nem sokat konyított, tapasztalatlan tinédzserként mindössze az volt az álma, hogy bevétele legyen a szenvedélyéből.

Eltelt öt év, de a vágya csak nem akart valóra válni. Sőt, olyan nehéz anyagi körülmények közé került, hogy egyik napról a másikra hajléktalanná vált. Ennek ellenére ragaszkodott gyermekkori álmához.

Amikor a kitartás meghozza az eredményt

szegenybol-gazdagok-hunter-johnson-a-hajlektalan-tinedzserbol-lett-tech-milliomos

A fiatal srác összes vagyona mindössze egy ütött-kopott laptop és egy telefon volt. Naponta 13 órát ült a McDonald’s-ben pusztán azért, hogy használni tudja az ingyenes internetet, és feltöltse eszközeit. Éjszakánként egy padon aludt a közeli parkban. Végül két kemény év után felsejleni látszott a fény az alagút végén.

A sikert a The Atlantic Craft nevű rendkívül népszerű YouTube-csatorna hozta meg, amely helyt adott egy promóciós sorozatnak Johnson játékához. Munkája egyre több figyelmet kapott, lassan-lassan elkezdtek leomlani az akadályok a fiatal álmodozó előtt, és a lehetőségek sem kerülték el.

Hunter Johnson csakhamar otthonra lelt, és beiratkozott az Arizona Állami Egyetemre. Kis idő múlva megalapította a Global Informatics vállalatot, aminek fő profilja a virtuális adattérben történő információgyűjtés.

Kicsit érthetőbben fogalmazva ez azt jelenti, hogy a cége által írt algoritmus az adott információs szektor számára összegyűjti az összes neten található ismert adatot egy adott témakörben. Mielőtt megkérdeznéd, hogy erre tényleg van-e kereslet, elárulom, hogy a Global Informatics az évek során hétszámjegyű márkává nőtte ki magát. Dollárban.

Hunter Johnson 25 éves korára tech-milliomossá vált, ám a sikert nem adták ingyen. De álmait akkor sem adta fel, amikor a gyorsétterem ingyenes internetkapcsolatát volt kénytelen használni. Vágyairól akkor sem mondott le, amikor hajléktalanként egy padon kellett aludni a parkban. Kitartása, elhivatottsága meghozta az eredményt.

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság