Takarékossági tippek vállalkozóktól – bevált megoldások!

Akárhányszor hitelt veszel fel, a jövőbeni saját magadat lopod meg." (Nathan W. Morris)

Normálisan rezsit csökkenteni nem a kormány tud igazából, hanem TE MAGAD! Nézz meg néhány költségtakarékossági ötletet a Bloomberg jóvoltából a nagyoktól, és amit lehet, használj ezután te is!

Nicolas Parkin – Receivables Exchange

A lakhatás és a megfelelő közlekedés is fontos, ha megbízható, korrekt munkaerőt szeretnél találni. Nicolas Perkin is így gondolta, mikor vállalkozásának alapításán gondolkodott. New Yorkban született üzletember, aki élt már Kaliforniában, Európában, mégis New Orleans-ban alapította meg cégét.

Perkin szerint „New Orleans egyik nagy előnye nem csak a dzsessz és a jó konyha, hanem az is, hogy olcsó. A hotelek olcsók, könnyű az irodához közel megfizethető apartmanokat találni, és aránylag könnyű innen eljutni mind a keleti, mind a nyugati partra. Úgy érzem, jelentősen javult az életminőségem”.

Akárhányszor hitelt veszel fel, a jövőbeni saját magadat lopod meg." (Nathan W. Morris)

Alexa von Tobel – Learn Vest

Az ingyenes eszközök és lehetőségek kihasználásában látta meg a spórolás lehetőségét Alexa von Tobel, Learn Vest tulajdonosa. 2009-ben alapította meg a nőknek szóló pénzügyi oldalát, és minden fillért megragadott, hogy kezdő vállalkozásként a legkedvezőbb költségekkel tudjon dolgozni.

Eleinte sokat dolgozott kávézókban ahelyett, hogy otthon előfizetett volna az internetre. A fekete-fehér nyomtatást választotta a színes prezentációk helyett. Kihasználta az olyan lehetőségeket, mint az online kérdőívek, e-mail szolgáltatók szolgáltatásait, és addig intézte ingyenesen a céges ügyeit, amíg csak lehetett.

Egy jogásznál azt is elérte, hogy tízezer dollárnyi ingyenes szolgáltatást nyújtjon a Learn Vest-nek, mielőtt elkezdett volna fizetni érte.

Sergio Fernandez de Cordova – Fuel Outdoor

Sergio Fernandez de Cordova, a Fuel Outdoor vezetőjét is megkínozta a 2009-ben kirobbanó válság. A hirtelen nagy mértékű piaczsugorodás miatt a cégnek hatalmas költségcsökkentő csomagot kellett kitalálni. Ezt egyrészről a dolgozók létszámcsökkentésével oldották meg, a maradók számára világossá tette, hogy “Ha nem akarjátok, hogy elsüllyedjünk, akkor túlóráznotok kell egy kicsit.”

A cég arra viszont törekedett, hogy a létszámleépítés csak egyszeri alkalommal történjen. A cég az utazási költségeket is újragondolta, ma már inkább videókonferenciát tartanak a céges irodaházak között, ha pedig üzleti útra mennek, akkor igyekeznek minél több üzleti tárgyalást besűríteni egy utazásba.

Mitchell G. Taylor – püspök

Mitchell G. Taylor püspököt sem hagyta hidegen a 2003-ban alapított East River Development Alliance működése. Az USA egyik legnagyobb szociális lakónegyedét igazgatva, Mitchell G. Taylor püspökre is hatással volt a lakópark szolgáltatása, mely kiterjedt arra, hogy a lakók hogyan érhetik el az önálló, gazdaságilag független életet.

A “pénzügyi fitneszprogramként” emlegetett szolgáltatás személyes tanácsokat nyújt a havi költségvetéstől elkészítésétől kezdve az elmaradt fizetések behajtásáig. Négy hónap az átlagos megtakarítások mértéke 1900 dollárra nőtt. “Az emberek engem is arra ösztönöztek, hogy a pénzemet jobban kezeljem” – mondta a püspök.

Ben Lerer – Thrillist.com

Ben Lerer, Thrillist.com vezetője saját bevallása alapján nehezen tud spórolni. “Elég rosszul teljesítek a megtakarítások terén” – vallotta be Ben Lerer, az életmódmagazin ügyvezetője. A cég alapítása óta viszont sokkal óvatosabban bánik az anyagi javakkal. Ennek egyszerű oka is van: minden költség kiegyenlítése a hitelkártyája terhére történt, így Lerer minden kiadást mikromenedzselt.

Renaud LaPlanche, Lending Club

Renaud LaPlanche, a Lending Club vezetője nem csak pénzt, hanem időt is megtakarít azzal, hogy otthonában főzi le a kávéját. A hiteleket értékesítő vállalkozás vezetője szerint ezer dollárt spórol azzal, hogy lefőzi a kávét otthon. Nem csak pénzt, de időt is megtakarít, hiszen 15 perccel hamarabb beér a munkahelyére. “Ez szuper érzés” – mondta LaPlanche.

S. Coppy Holzman – Charitybuzz

S. Coppy Holzman, főállásban vállalkozó, így rengeteg időt tölt el azzal, hogy minden új vállalkozásának a tevékenységét, folyamatait és szabályait személyre szabva tervezze meg. „Jobb, ha az ember több időt szán arra, hogy végiggondoljon minden folyamatot, és még jobb, ha olyan szoftvereket is lehet használni, amelyek automatizálják a folyamatokat”.

Sok sikert!

És ha hasznos volt a poszt, oszd meg másokkal is – nyomj egy lájkot!

 

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság