Uncsi a Facebook oldalad? 8 tipp, amivel izgalmassá teheted!

!!!LIKE!!!!!
!!!LIKE!!!!!

Unalmas a FB oldala? Íme 8 tipp, amellyel feldobhatod! A Social Media Examiner mutatott 8 példát arra, hogy milyen módon lehet élőbbé varázsolni az oldaladat, hogyan tudsz felhasználóból elkötelezett követőt konvertálni.

1. A képek segítségével oldd meg a problémákat

A képi megjelenítés egyre több poszt fő elemeként jelenik meg. Használd a képeket a problémák megoldásának illusztrálására, akár csak magával a képpel. Ez egyrészt beszélgetésre invitálja a rajongókat, másrészt a márka vagy termék hírnevét terjeszti.

2. Hagyd, hogy a vevőid is részt vegyenek a márkád életében!

Nem egy vásárló küldi el a cégnek, márkának a saját véleményét tükröző alkotásait – egy rajzot, egy verset. Helyezd ki a posztolásaid közé, máris nagyobb érdeklődést váltasz ki a követőkből. Az emberek imádják ha saját alkotásaik szerepelnek a hőn szeretett márka oldalán. Az sem rossz megoldás, ha az alkotó Facebook-os elérhetőségét is megjelenteted egy link segítségével.

!!!LIKE!!!!!
!!!LIKE!!!!!

3. Kérdezd a vevőket!

A vevő szereti, ha meghallgatják. Még akkor is, ha nem reklamál, csak egyszerűen véleményt akar mondani. Tegyél fel nekik kérdéseket, esetleg kérdezz tőlük az új reklámhadjáratoddal kapcsolatos szlogennel kapcsolatban a véleményüket – melyik tetszik, melyik nem, mit javasolnak helyette? Esetleg egy kellemes percet írjanak le, ami a termékeddel kapcsolatos. A válasz nem marad el!

4. Hagyd, hogy befejezzék helyetted a mondatot!

Egy rövid megjegyzés, amelyből kihagytál egy szót. Fejezzék be a rajongók ezt a hozzászólást. Az emberek szeretnek játszani, meg is osztják, hozzá is szólnak, lájkolnak is.

5. Adjanak nevet valamilyen megosztott képednek!

Egy kép – egy érzelem. Az érzelem kifejezése, kiírása nagyobb aktivitást vált ki a rajongókból, mint bármi más, hiszen szeretik az emberek az érzelemnyilvánításokat. A kép felirata már önmagában játékosságot ígérhet.

6. Az idézetek mindig sikeresek!

“Az idézetek frenetikusan hatnak az emberekre!”

A régi frázisok még mindig mutatnak aktualitást, az „ez így van”, „mennyire igaz” hozzászólások is bizonyítják, a lájkok is igazolják, hogy az idézet mélyíti a rajongók és a márkád közötti kapcsolatot. Az idézetet mélyítheted egy képpel is, és a pozitív reakciók nem maradnak el!

7. Gyűjts szavazatokat: lájkoltass vagy megosztásra buzdítsd a rajongóidat!

Kérdezz valamit, amire két válaszlehetőséget jelölsz meg: az egyik válasz a lájk, a másik választás a megosztás. Hihetetlen eredményeket tud produkálni ez a megoldás.

8. Használj hashtageket!

A hashtag vagyis a # egy viszonlag új Facebook-os funkció, amely arra ad lehetőséget, hogy a márkatudatosságot, illetve a kampánytudatosságot növelni lehessen a régi és az új közönség körében.

Az Első

Szia! Az Első vagyok, a Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címed nem lesz közzétéve.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság