Utazz Botswanába, a megfizethetetlen élmények otthonába

utazz-botswanaba-a-megfizethetetlen-elmenyek-otthonaba

Ha csak egy mondattal lehetne jellemezni Botswanát, akkor Afrika egyik kincsesládájaként és legvadabb helyeként kellene aposztrofálni, mely felejthetetlen és megfizethetetlen kalandok sokaságát nyújtja az emberek számára.

Bár Botswana a világ egyik legritkábban lakott országa, a vadon élő állatok tekintetében a leggazdagabbnak számít. Ennek a paradoxonnak köszönhető többek között a szafaritúrák gazdagsága és feledhetetlensége, valamint a vadállatok magas életminősége is..

Hogy melyek az ország kihagyhatatlan úti céljai? Botswanaban található a híres Közép-Kalahári Vadrezervátum, az ősi Makgadikgadi-tó ,az Okavango-delta és a Chobe Nemzeti Park. A városok közül pedig az ország fővárosát, Gaboronét, valamint Francistownt, Maunt és Kasanét érdemes kiemelni a sorból.

utazz-botswanaba-a-megfizethetetlen-elmenyek-otthonaba

Gaborone

Botswana fővárosaként Gaborone számos látnivalót kínál. Bevásárlóközpontok, első osztályú éttermek, bárok és diszkók, valamint egy kaszinó gondoskodik a szórakozásról. Gaborone, a gyémántipar központja, ezért jól ismert prémium ékszerüzleteiről is.

A Nemzeti Múzeumban történelmi kincsek láthatók, a város hagyományos piacain pedig számos helyi és kézműves terméket lehet megvásárolni. A Gaborone Vadasparkban ráadásul rengeteg vadon élő állat csodálható meg testközelből, így orrszarvúak és antilopok is.

Francistown

Botswana második legnagyobb városaként Francistown nagyon fontos központnak számít. Egy meglepően modern város, mely jól fejlett bankrendszerrel büszkélkedhet. A szafarikedvelők általában innen indulhatnak a Chobe Nemzeti Parkba vagy a Moremi Vadrezervátumba.

Francistown az Okavango-delta kiindulópontja is egyben. Az itt tartózkodóknak érdemes időt szakítaniuk a Supa Ngwao Múzeumra, amely bizonyítja, hogy már több mint 80 000 évvel ezelőtt is éltek már emberek a város területén.

utazz-botswanaba-a-megfizethetetlen-elmenyek-otthonaba

Maun

Az Okavango-delta kapujaként ismert Maun városa az elmúlt évtizedekben a szafari utazók központjává vált Botswanában, amit tökéletesen alátámaszt a szállodák, kempingek, éttermek, kávézók és bevásárlási lehetőségek bőséges rendelkezésre állása.

Valamennyi jól ismert szafariszervező is Maunban található. A Riley’s Hotel több mint 100 éves múltra tekint vissza, így a város egyik legelőkelőbb látnivalója. A város másik fontos látványosság a Sitatunga krokodilfarm, ahol igazi vadállatokat nézhetünk meg testközelből.

Kasane

Míg Maun az Okavango-delta, addig Kasane a Chobe Nemzeti Park kapujaként jellemezhető. A város a szálláshelyek széles választékát kínálja különböző árkategóriákban. Aki szeretné megtekinteni a Viktória-vízesést, Kasanéból különösen gyorsan megteheti.

Szafari turizmus Botswanában

Az ország leginkább luxusminősítésű szafariszállásairól ismert, így az egyik legközkedveltebb úti cél Afrikában. A botswanai luxusszafari világszínvonalú, ezért nehéz felülmúlni szolgáltatásait.

Azok, akik stílusosan szeretnének nyaralni, garantáltan élvezik majd a kis luxuskunyhók és a kontinens vadon élő területeihez való exkluzív hozzáférés kombinációját. A luxusszafarik mellett az ország remek hely az úgynevezett kaland- és mobilszafarihoz is.

A vadon élő állatok megtekintése egész évben lehetséges, minden évszaknak megvan a maga vonzereje – egyszerűen nincs „tökéletes” időpont a látogatásra. Bármikor is érkezel az országba, az mindig tartogat majd valami meglepetést számodra.

utazz-botswanaba-a-megfizethetetlen-elmenyek-otthonaba

Esős ​​évszak (novembertől áprilisig)

Botswanában az eső rövid, de gyakran nagyon heves. Ritka, hogy több egymást követő napon esik az eső, mivel a zivatarok gyorsan jönnek és mennek. A hőmérséklet a szezon elején hirtelen emelkedik, majd a végéhez közeledve ismét visszaesik.

A fotósok nagyra értékelik az esős évszakot, mert ilyenkor az északkeleti területek zöld paradicsommá alakulnak, ahol elefántok és bivalyok kóborolnak az oroszlánok felségterületén.

Száraz évszak (májustól októberig)

A száraz évszakban a nappali és az éjszakai hőmérséklet között nagy a különbség. A szezon melegen indul, míg az esték nagyon hidegek lehetnek. Ez az időszak általában júniustól augusztusig tart, de egészen októberig elhúzódhat, amely a legszárazabb és legmelegebb hónap.

Forrás 1

Forrás 2

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság

Mi az a Luxus valójában?

A luxus a nagy kényelem vagy elegancia állapotaként definiálható, különösen, ha drága anyagokat vagy kényelmi szolgáltatásokat