Vagyonépítési tanácsok Jeff Bezostól, a világ egyik leggazdagabb emberétől

vagyonepitesi-tanacsok-jeff-bezostol-a-vilag-egyik-leggazdagabb-emberetol

Kitől tanulhatnánk a legtöbbet a vagyonépítésről, mint magától Jeff Bezostól, az Amazon atyaúristenétől, aki saját maga építette fel birodalmát és a világ egyik leggazdagabb embereként tartják számon?

Jeff Bezos vagyona a Forbes szerint körülbelül 171 milliárd dollár, köszönhetően az Amazonnak, a Blue Originnek és a The Washington Postnak, melyek mind az ismert amerikai üzletemberhez tartoznak.

Az Amazon alapítója azonban nem volt mindig olyan üzleti mogul, mint ma. Sok mai vezérigazgatóval ellentétben ő nem született gazdagnak, Jeff Bezos szülei mindössze tizenévesek voltak, amikor megszületett, és állítólag egy ideig még a nagyszülei texasi farmján is dolgozott.

Mit tett azért, hogy feljusson a csúcsra? Először keményen próbálkozott az iskolában, és helyet kapott a Princeton Egyetemen (ahol summa cum laude végzett), majd csak ezt követően jött el a cselekvés ideje.

Jeff Bezos vagyonépítési tanácsai

vagyonepitesi-tanacsok-jeff-bezostol-a-vilag-egyik-leggazdagabb-emberetol

Valósíts meg egy eredeti ötletet

A probléma az, hogy sok ötlet csak koncepció marad. Nem szabad elfelejtenünk, hogy a sikerért keményen meg kell dolgoznunk, és bele kell tenni a részünket.

Jeff Bezos egy online könyvértékesítési platform létrehozásának ötletével állt elő. Az ötlet kidolgozása után ki is fejlesztette a céget, amely könyvek millióit kínálta egyetlen kattintással szerte a világon.

Egy jó ötlet az első lépés a sikerhez, de semmit sem ér, hacsak nincs terved a megvalósítására. Ehhez sok apró lépésre van szükség, amelyek egymásra épülnek, de bizonyos rugalmasságot is követelnek. Jeff Bezos szerint meg kell tanulnod figyelmen kívül hagyni mások kritikáját, hogy az ne álljon az utadba.

Ne hagyd, hogy bárki megelőzzön

Az ötletekkel az a probléma, hogy olyan sok ember él a világon, hogy valószínűleg többünknek támad hasonló terve. Az elsőség nem garantálja, hogy te leszel a legjobb vagy a legsikeresebb, de előnyt jelenthet.

Meg kell tanulnod gyorsan dönteni. Persze kockázatok mindig is lesznek, de a hibák túlnyomó részét menet közben is lehet korrigálni. Bezos azt mondja, hogy mindig elemezni kell a kockázatokat, de nem szabad túl merevvé és rugalmatlanná válni.

vagyonepitesi-tanacsok-jeff-bezostol-a-vilag-egyik-leggazdagabb-emberetol

Állíts össze egy jó csapatot

Bezos vállalkozásai több millió embert foglalkoztatnak szerte a világon, és ez nem csak azért van így, mert tovább akarta növelni birodalmát, hanem azért, mert megfelelő emberekkel nagyszerű dolgokat lehet elérni.

A hálózatépítés elengedhetetlen az üzleti életben, és számos sikertörténet (beleértve Bezos, Steve Jobs, Bill Gates és Elon Musk esetét is) azt mutatja, hogy az üzleti életben való boldoguláshoz szükség van egy jó, megbízható csapat támogatására.

Tervezd meg a fenntartható növekedést

Meg kell találnod a módját, hogyan fejlesztheted és bővítheted vállalkozásodat, hogy a kezdeti sikerek megismétlődjenek, és ne veszítsd el mindazt, amit már elértél.

A hosszútávú növekedés megköveteli, hogy folytasd az átalakulást, és a világhoz igazítsd vállalkozásodat. Jeff Bezos például már nem csak könyveket árul az Amazonon, hanem szinte mindent: a kisállat-tartozékoktól a grillfelszerelésen át az élelmiszerekig.

Forrás

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság

Mi az a Luxus valójában?

A luxus a nagy kényelem vagy elegancia állapotaként definiálható, különösen, ha drága anyagokat vagy kényelmi szolgáltatásokat

Művészet, Mint Befektetés

Milyen típusú műalkotások a legeladhatóbbak ma? Nehéz megmondani, hogy milyen típusú művészet a legjobban eladható, mivel