Videómarketing: 10 hatékonyság hatványozó megoldás!

A Youtube a te cégednek is hozhat hasznot
A Youtube a te cégednek is hozhat hasznot

10 tipp videó marketingeseknek: egy videófilm elkészítése, melyet az online világban sikerrel tehetsz közre, nagyok időt vesz igénybe. A sikerességét pedig nem egyszerű elérni, sőt a marketingezése néha többe kerül, mint maga a film elkészítése. Hogyan lehet ezt hatékonyabban csinálni?

Marketinges videót készíttetők sokszor érzik úgy, hogy a videós befektetés nem érte meg az árát, hiszen nem is lett népszerű, sőt, még csak nem is látható a Google keresési eredményei között. Pedig elérhető a nézettség is és a keresőkben való első helyezés is, nagyon olcsó, pár trükkel. Na, de hogyan?

Olvasd el az alábbi tíz tippet, hogy online videót a csúcsra jusson! – a JeffBullas.com ajánlásával.

1. tipp: Használd ki a YouTube-ot!

A YouTube a világ második legnagyobb keresőmotorja. Havonta egymilliárd látogatót vonz és hatmilliárd órányi videót tekintenek meg a látogatók. Ezek nem kis számok, tehát ha a videódat feltöltöd a YouTube-ra, azonnal egy tonna potenciális néző számára válik elérhetővé.

A Youtube a te cégednek is hozhat hasznot
A Youtube a te cégednek is hozhat hasznot

2. tipp: Legyen vonzó a videód tartalma!

A videó elkészítése előtt érdemes átgondolnod, hogy mi is érdekli a célpiacodat. Ha nagy közönség számára szeretnél filmes tartalmat készíteni, akkor például a „Hogyan készül a …?” információban gazdag videókat mindenki imádja.

3. tipp: Optimalizáld a tartalmat!

A filmed elkészülte után fontos a megfelelő stratégia átgondolása, a kulcsszavak jelentősége is számít, hiszen a YouTube is Google termék, így elsőbbséget élvez a találati listában. Szerencsére több weboldal létezik, mint amennyi optimalizált videós tartalom, így a találati listákban könnyebben elérhető, hogy kedvező helyen szerepeljen az organikus találatok között a videód.

4. tipp: Legyen erős a „call-to-action” tevékenységed!

A videód szerkesztése folyamán készíts egy apró logót, amit tegyél ki a tartalomra is. Ez felhívja rád a néző figyelmét. Ezen kívül egy telefonszám vagy egy link beillesztése is jó ötlet, ha forgalmat szeretnél generálni például a honlapodra.

A videóhoz tartozó leíráshoz ad meg a weboldalad linkjét is, így a felhasználók a YouTube-ról egyből a weboldaladra juthatnak. Még egy plusz ötlet: ha a videód utolsó kockáján a „call-to-action” szerepel, akkor a látogató erre fog emlékezni az egész videódból. Miért ne lehetne ez a te linked vagy telefonszámod?

5. tipp: Indíts egy kis hirdetési kampányt!

A Google AdWords fiókon keresztül állíts össze egy rövid reklámkampányt a videódnak. A YouTube hirdetések nagyon olcsók, megérik az árukat.

6. tipp: Oszd meg, oszd meg és oszd meg!

Oszd meg a videódat annyi,a  témához illő blogon, és kapcsolódó közösségi médiában, amennyiben csak tudod (de azért ne szpemmelj!). Minél többször van megosztva, és a megosztás is megosztva, annál jobb.

7. tipp: Minél több interakciót indít el, annál jobb!

Minél több lájkkal, megosztással rendelkezik a videód, annál jobb! Minél nagyobb a felhajtás körülötte, annál nagyobb lesz az expozíció (értsd „rivaldafény”) is.

8. tipp: Írd le szöveges változatban is a videóidat!

A YouTube-on keresztül fel tudod tölteni a szöveges változatot is, így ami a filmben elhangzik olvashatóvá is válik. Ha pedig szöveges formátumban is megjelennek a kulcsszavak, annál jobb helyezést tudsz elérni a Google találati listában is. A SEO remek hajtóerőnek bizonyul a filmes tartalmaid számára.

9. tipp: Szerezz feliratkozókat!

Ha valaki feliratkozik a tYouTube csatornádra, a legutolsó videód a kezdőoldalán fog megjelenni. A feliratkozásokhoz először neked kell feliratkozni más csatornájára, és az elkezdődött beszélgetésekből már te is könnyen tudsz feliratkozókat szerezni a videód számára. Minél több feliratkozót szereztél, annál több megjelenést biztosítasz a videódnak.

10. tipp: Használd ki más megosztó portálok lehetőségeit is!

A YouTube egyértelműen a legjobb videomegosztó portál, de más feltöltő oldalakon való megjelenéssel további előnyökhöz juttatod a saját videódat.

A DailyMotion, a Vimeo, a Break is remek lehetőségeket rejtenek magukban. A Vimeo-ra komolyabb használata anyagi kiadással is jár. Azt, hogy neked megéri-e azt neked kell eldönteni (számold ki a ROI-t), de a videódnak mindenképpen jót tenne.

A videók megosztása összességében sok ügyfelet hozhat a cégednek. Megfizethetőek a hirdetések, az egyéb marketing eszközök bevetésével sikerre viheted a videód kedveltségét, láthatóságát. A publicitásból származó haszon pedig megfizethetetlen.

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság