Webáruház keresőoptimalizálás: mire való a “H” vagyis a Header tag?

Webshop SEO: a termékek szövegei a célcsoportnak szóljanak!

A Webshop SEO (webáruház keresőoptimalizálás) újabb fejezetéhez érkeztünk, és most az onsite SEO egyik fontos eleme a H-tag kerül górcső alá.

Kérdésed van? Elakadtál? Írj, és segítek!

A header tagok (H1-H6)

A Google találati listában kapott helyezések kapcsán ezek az elemek is fontos jelentőséggel bírnak. A H jelöléseket úgy kell őket alkalmazni a szöveges tartalmak publikálásakor, mint a címsorokat, azaz a fontosnak ítélt szövegeket ajánlatos kiemelni.

Mivel a Google nem csak a header jelöléssel ellátott szövegek összességét nézi, hanem azt is, hogy a szavak milyen sorrendben szerepelnek, így a fontosabb kifejezéseket érdekes előre venni.

Webshop SEO: a termékek szövegei a célcsoportnak szóljanak!

Optimális esetben a forráskódban így néz ki a dolog:

<h1>Webáruház SEO</h1>

<h2>Webáruház SEO</h2>

<h3>Webáruház SEO</h3>

<h4>Webáruház SEO</h4>

<h5>Webáruház SEO</h5>
<h6>Webáruház SEO</h6>

Ezeket a címsorokat úgy célszerű megírni, hogy kulcsszavakban gazdag tartalomként szolgáljanak, de NE kulcsszóhalmozás legyen, hanem értelmes szöveg.

A header tagok, mint ahogy a sorszám is mutatja, a H1-nek van kiemelt szerepe. A sorrendiséget a „H” utáni számjegy mutatja, így a H2 kevésbé fontos, a H3 a H2-nél kisebb jelentőséggel bíró szöveg, és így tovább…

A H1 tagból csupán egyet célszerű alkalmazni az aloldalakon, de úgy, hogy az összhangban legyen az oldal tartalmával és a Title tartalommal együtt.

A Title taghoz hasonlóan itt is fontos az első néhány szó jelentése. Webáruházak esetébe az a legideálisabb, ha termékkategória oldalon a kategória elnevezése és termék oldalon a termék neve szerepel a H1 tagokban.

Ez úgy érdemes megoldani, hogy az oldal forráskódjának minél inkább az elejére kerüljön.

A H1-tag után lefelé következik a H2, a H3 tagok, ezekből igazából nincs mennyiségi korlát megszabva, de a Google ajánlása szerint indokolatlanul ne használjuk.

Kérdésed van? Elakadtál? Ír, és segítek!

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

0 hozzászólás

  1. […] derült ki, hogy a weboldala fejlesztői (akik persze csak a vállukat vonogatták utólag) H1-tag-be tették jószándékúan a “masszázs” szót, majd, hogy ez ne zavarja a látogatókat, […]

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság