Webáruház SEO: így készíts hatékony termékleírást!

Webshop SEO: a termékek szövegei a célcsoportnak szóljanak!

Öt tipp a termékleírásokra – webshopoknak! Online áruházak esetében gyakran előfordul, hogy más cégek is árulják ugyanazt a terméket amit mi, vagy legalábbis nagyon hasonlót. Hogyan különböztessük meg a webáruházunkat a többitől úgy, hogy a Google-ben is megelőzzük a konkurenseket?

Milyen hatásos eszközökkel lehet ezt a megkülönböztetést véghez vinni

Először is induljunk el az elejétől:

Nézd át a termékleírásaidat!

  1. Tartalmasak?
  2. Egyediek? Nem máshonnan másoltad át?
  3. Izgalmasak? Hangsúlyozzák ez előnyöket?

Miután őszintén válaszoltál a fenti 3 kis kérdésre, olvasd el az alábbi öt ajánlás a termékeid leírására vonatkozóan, hogy a vásárlók téged keressenek és ne a konkurenciádnál kössenek ki – a Practical Ecommerce ajánlásával.

Főleg webáruházak esetén mérhető le, hogy az egyedi tartalom mennyivel növeli esélyeidet a jobb találati eredmények megszerzésére a Google-ben.

Webshop SEO: a termékek szövegei a célcsoportnak szóljanak!
Webshop SEO: a termékek szövegei a célcsoportnak szóljanak!

1. Pontosan mérd fel a célcsoportodat!

A termékeidet kinek kínálod? Tinédzsereknek, idősebbeknek, esetleg a középkorúaknak?

Más-más nyelvezetet használnak a különböző korosztályok, így a termékeid leírásában ezeket a szempontokat figyelembe kell venned.

A tinédzserek értik a szlenget, az idősebbek nem. A komoly hangvételű, tárgyilagos leírást a mérnökök nagyon szeretik, de ez nem mondható el a fiatalokra, akiket ez elriaszt. A termékleírásaidat csak a célcsoportodnak megfelelően fogalmazd meg. Az általánosan megfogalmazott szövegek simán kinullázzák a konverziót, még egyébként ötletes termékek esetén is.

2. Fogalmazz egyedi szöveget!

A gyártó által küldött sablon leírás helyett használj egyedi szövegeket. Minden egyes terméknél! Te fogalmazd meg, ne máséról másolj, mert nem csak a vásárlóid figyelmét tereled el a valódi értékekről, de a Google sem fogja jó helyen hoznia termékeidet olyan leírásokkal, amelyek 100 egyéb konkurensednél is szerepelnek már.

Emeld ki a lényeget a szövegekben, hogy átláthatóbb legyen, használj listákat, és felsorolásokat is.

3. Az előnyökre koncentrálj!

A termékek tulajdonságainak felsorolása szükséges, de ennek is lehetnek kreatívabb megfogalmazásai. Ügyesen emeld is ki a termékek előnyeit, sőt… ha lehet, ne a termék bemutatására koncentrálj, hanem arra, hogy a vevő mit nyer vele.

Az előnyök csábítják a vásárlókat, felkovácsolják vágyukat, és arra fognak összpontosítani, hogy hogyan szerezhetnék meg a termékeket.

Például ne ezt írd:

“Ez a töltőtoll olyan speciális tintával rendelkezik, ami nem maszatol.”

Hanem írd ezt:

“Felejtse el a tintamaszatos papírt, és az összekent ujjakat. Speciális, szupergyorsan száradó tintánkkal élmény lesz írni!”

4. A vásárlóid értékeljék a termékeidet!

A vásárlói jelzéséknek nem csak a Google keresőjében van pozitív értéke, hanem más, potenciális vevők szemében is sokkal többet ér egy olyan termék, melyet más már kipróbált, és elmondta róla őszinte véleményét.

Amerikában ez már olyannyira elterjedt eszköz, hogy a fogyasztók szinte maguktól mondják el véleményüket a termékekről mindefelé.

5. A képekről se mondj le: csak gyönyörű és profi képeket használj illusztrációként!

Ha a közösségi posztolásoknak jót tesz, akkor gondolhatod, hogy a termékleírásokban is bombasztikus hatást érhetsz el a képek megjelenítésével.

Leginkább olyan képeket használj, melyeket te készítettél a termékekről, ugyanis a gyártó által készített fényképeket használja a konkurenseid nagy része.

Az egyedi készítésű képekkel az egyedi tartalmat is javítod, ráadásul kiemelkedsz a versenytársaid közül a Google képkeresőjében is.

Az Első

Szia! Az Első vagyok, a Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címed nem lesz közzétéve.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság