Webáruházak: 7 működő tipp feliratkozók szerzéséhez!

Marketing csali
Mindig lehet jó csalit kitalálni

Ha már valaki vásárolt a webshopodban, akkor az elérhetősége rendelkezésedre áll, és a felhasználási, jogi feltételektől függően küldhetsz neki mindenféle kapcsolódó ajánlatokat is.

Kérdésed van? Elakadtál? Írj, és segítek!

Azonban ha új halacskákat (vevőket) szeretnél kipecázni, mindenféle csalikat be kell vetned az elérhetőségük megszerzéséhez és a vásárlóvá való kenvertálásukhoz. Most megmutatjuk a legjobban működő megoldásokat!

1. Csak hírlevélben elérhető ajánlatok

Ez viszonylag gyenge csali, de rendszeresen alkalmazható. Ígérj (és azután tarts is be) olyan kedvezményeket és ajánlatokat, melyeket csak a hírlevélre feliratkozott látogatók vehetnek igénybe.

2. Letölthető bónusz tanulmány

Ez már egy jóval nagyobb hatékonysággal működő ingyenes csali. Csak egyszer kell megírni vagy megíratni a látogatók számára hasznos tanulmányt, utána korlátlan mennyiségben fel lehet ajánlani.

Kupon

A kupon felajánlása az online áruháza esetében az egyik legkézenfekvőbb megoldás a csalizás eszközeiben, a nyugati piacokon elterjedt eszköz, persze nem véletlenül.

A nyugati piacokon a webáruházak tulajdonosai tisztában vannak egy vásárló értékével, ezért hajlandóak feláldozni egyes termékekre számított hasznot is, csak hogy magunknak tudhassák a vevőt (aki aztán később is visszajár vásárolni), vagy a kuponos termék mellé vesz más, nem kedvezményes árucikket is. Lényeges szempont, hogy a kuponoknak mindig legyen lejárati ideje!

Marketing csali
Mindig lehet jó csalit kitalálni

Klubtagság

Csatlakozz ingyen a VIP Klubunkhoz, csak ma!”. Ez valóban komplex kedvezményeket jelentsen, amire a jogosultságot szerezhet a felhasználó a regisztrációjával. A klub létrehozása kissé bonyolultabb technikai hátteret igényel, ugyanakkor a klub építésének és a vásárlói hűség kialakításának magas szintjét jelenti.

Termékminta

Az adatbázis építésének hasznos eszköze a termékminták kínálata is, főleg olyan termékekből, melyekből minta adható egyáltalán. Előnye, hogy aránylag kevés anyagi ráfordítással jár, ráadásul a jó minőségű minták további vásárlásokra ösztönözheti az érdeklődőket. Hátránya, hogy magasabb az olyan felhasználók aránya, akik valószínűséggel sosem akartak nálunk vásárolni, és az ingyenes termékre az ingyenesség miatt jelentkeznek. Ezért célszerű a mintát úgy összeállítani, hogy ne túl magas értéket képviseljen.

Sorsolás/nyereményjáték

„Iratkozz fel a hírlevelünkre Z időpontig, és egy 19.999 forint értékű vásárlási utalványt nyerhetsz!”. Ez az eszköz nagyon hasonlít a kuponhoz, a nagyobb megnyerhető összeg miatt vonzó. De miután itt nincs lejárati idő, ami miatt figyelmeztető (értsd: reklám) leveleket lehet küldeni a tulajdonosnak, ezért ez hátrányként értékelendő a kuponokkal szemben.

Nap terméke funkció

Jó motiváció fokozó eszközként jelenhet meg, ha egy ajánlat csak egy adott napon akciós, egy napig lehet elérni, hiszen így arra ösztönözzük leendő vásárlóinkat, hogy napi szinten nézzenek be áruházunkba, a napi szinten kiküldött e-maileken keresztül.

Kérdésed van? Elakadtál? Ír, és segítek!

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság