Webshop konverzió növelés: adjunk extrákat!

Egy igazán jó weboldal az üzleti célt is szentesíti.
Egy igazán jó weboldal az üzleti célt is szentesíti.

Egy webáruháznál, sőt akármilyen kereskedelmi egységnél is komoly versenyelőnyt jelenthet a hozzáadott szolgáltatások mennyisége, minősége – gondoljunk csak a már említett éttermekre. Ha a termékeink ugyanazok, átlagosak, az árakban nem tudunk és nem is akarunk versenyhelyzetet teremteni, akkor adjunk olyan extrákat, valami pluszt, amit mások nem adnak meg.

Lássunk néhány példát erre a megoldásra:

  • Egy számítástechnikai boltban a megvásárolt számítógépekhez konfigurálást adnak ajándékba, vagy ingyenes házhozszállítással oldják meg a számítógép vásárlóhoz való eljuttatását. Esetleg a garanciális problémák érvényesítését, javítását szállítással együtt átvállalják.
  • Egy táplálékkiegészítő boltban a termékek mellé egy személyre szabott edzéstervet, vagy edzésre jogosító pár napos belépőt kínálnak hozzá.
  • Egy kozmetikai áruház szépségápolási tanácsokat, vagy személyre szóló szépségmegőrzési tippeket ad a vásárlóinak.
Webshop konverzió növelés: adjunk extrákat!
Webshop konverzió növelés: adjunk extrákat!

A lehetőségeknek tárháza végtelen, csak a fantáziánkra kell bízni magunkat. Nem szükséges, hogy az extra szolgáltatásokat ingyen, ajándékba adjuk (az árba foglaljuk bele). Ezek a kis apró extrák is értékes képviselnek, tehát plusz bevételt nyerhetünk belőlük.

A legjobb, ha több extra szolgáltatási csomagot állítunk össze, hiszen ez a konkurenciához való összehasonlítást lehetetlenné teszi, ráadásul a több extra szolgáltatás nagyobb vonzerővel bír, mint az egyenkénti lehetőségek. Ezzel a megoldással több pozitívumot érhetünk el: növeljük a profitunkat, a tranzakciós értéket, és a vevők elégedettségét! Az elégedett vevők pedig visszatérnek!

Az extra szolgáltatásként jó ötlet még a személyre szabott szolgáltatás is: ebben az esetben egy adott termék a vevő igényei szerint van kialakítva, például: rákerül a vevő neve, monogramja, fényképe…

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság