Webshop SEO: mire jó a beszédes URL?

Te is inkább arra kattintasz, amit értesz elsőre is
Te is inkább arra kattintasz, amit értesz elsőre is

Webáruház audit esetén gyakran találkozok azzal, hogy a termékek URL-je nem beszédes, hanem egy azonosítószám, pl. “webaruhaz.ma/termekek?id=200“. Ez elég rossz megoldás, mivel aki ezt a linket látja, nem fogja tudni, mit rejt az URL.

Mit ajánl a Google az URL kialakítására?

“Az URL-ben feltűnő szavak vonzóbbak a keresőt használó számára, mint a “webaruhaz.ma/termekek/102125/” címhez hasonló azonosító szám.

A Google elég jó még az igen bonyolult URL címekben való keresésében is, azonban az URL címek lehető legegyszerűbbre alakításával eltöltött idő segít a felhasználónak és a keresőmotoroknak is.”

Te is inkább arra kattintasz, amit értesz elsőre is
Te is inkább arra kattintasz, amit értesz elsőre is

A kérdés persze magától adódik: mégis hogyan?

A válasz egyszerűnek mondható: a beszédes, kulcsszavas URL-lel.

A SEO szakértők véleményének többsége szerint a Google egyértelműen a beszédes URL-eket szereti inkább, mint a rejtjeleket, ID-ket tartalmazó URL-eket, mert az előbbiek több információval szolgáltatnak részére.

A legtöbb portálmotor ezeket az URL-eket dinamikusan hozza létre, mintha azok igazi könyvtárszerkezetet alkotnának.

Pl.: webaruhaz.ma/termekek/marketing-konyv.html estében olyan ez, mintha a “marketing-konyv.html” file a “termekek” nevű almappában lenne a szerveren elhelyezve.

A beszédes URL egyfelől már önmagában árulkodik a tartalomról, másfelől segít a relevancia és a weboldal hierarchiájának helyes feltérképezésében.

Az Első

Szia! Az Első vagyok, a Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címed nem lesz közzétéve.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság