Vevőszerzés Youtube csatornával

A Youtube marketingről szóló tegnapi cikk hasznosnak bizonyult és sikert aratott, így itt egy újabb írás a legnagyobb videó megosztó portál vevőszerző lehetőségei kapcsán, amiben már a Youtube videók keresőoptimalizálásáról is szó esik..

 

4 videó egy hónap alatt = 52 videó egy év alatt
4 videó egy hónap alatt = 52 videó egy év alatt

Hogyan keresőoptimalizáld a Youtube videódat?

  1. A weblapod URL címe a szöveges leírás első sorában legyen!
  2. Az első sor után mindig használj kulcsszavakat, miközben a filmed témáját és a bevezető szöveget írod.
  3. A szöveges leírást fogalmazd meg úgy, hogy megjelenjenek benne a saját közösségi (FB, Pinterest) oldalaid címe is.
  4. A címkék megírásánál adj meg minden információt, ami a filmeddel kapcsolatban szóba kerülhet. Ez az alapja a videó SEO-nak!
  5. Ne felejtsd el filmed linkjét megosztani a közösségi oldalakon.
  6. A blogodban is említsd meg a filmedet, tedd be a videódat és a youtube-os linket is.

A Youtube csatornád egyik nagy reklámozási lehetősége maga a honlapod. Tedd ki a hivatkozásodat kis kép formájában, és szép lassan egyre több feliratkozód lesz.

Youtube stratégia

4 videó egy hónap alatt = 52 videó egy év alatt

A Youtube stratégia nagyon egyszerű, csak ki kell tartani következetesen a tervezett témák mellett, és be kell tartani a feltöltési ütemtervet!

  1. Videó tematika: első lépésként írd össze milyen témákkal szeretnél foglalkozni. Előre fogalmazd meg a videók címét, melynek egyik fontos kritériuma, hogy mindig valamilyen problémát oldasz meg a filmedben.
  2. Videónaptár: az 1. pont végrehajtása után összeáll egy táblázat, melyben minimum 52 cím legyen, ez heti egyszeri feltöltést jelent a Youtube-on. Ha több videót szeretnél készíteni, akkor oszd el a feladatokat heti bontásban, így a heti két-három videóval jelentősen lerövidíted a céged ismertté váláshoz szükséges időt.
  3. Értesítők: ha profi csapattal dolgozol, akkor a videó forgatás előtt egy héttel már küldd el az értesítőket a csapatodnak, hogy ők is fel tudjanak készülni. A forgatás előtt két nappal már elő kell készíteni a film forgatásához szükséges eszközöket.

A cikk ITT folytatódik!

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság