Álláslehetőség van bőven – diploma/nyelvtudás/gyakorlat viszont nincs hozzájuk

sikerkör

Folytatódott a korábbi évben megtapasztalt növekedés az online álláshirdetések piacán.

A Profession.hu legfrissebb felmérése szerint az idei év első negyedévében 19 ezer 436 pozíciót hirdettek meg a cégek online úton, ami 40 százalékkal haladta meg a tavalyi hasonló időszak adatait. 

Az állásportál első negyedéves adatait tartalmazó közleménye csütörtökön érkezett az MTI-hez. Megnőtt a diplomát, vagy nyelvtudást nem igénylő álláshirdetések száma, és hogy a legtöbb internetező munkakereső az eladói, raktárosi, és a területi képviselői állások iránt mutat érdeklődést.

sikerkör

A hirdetésszám növekedésével párhuzamos aktívabb álláskeresést a Profession.hu rendszerébe való regisztrációk száma is jelzi, ami az első negyedévben 22 százalékkal lett több, mint tavaly ilyenkor.

A cégek főleg fejlesztők, könyvelők és ügyfélszolgálati munkatársak számára hirdetnek felvételt, az állások:

  • 29 százalékának betöltéséhez felsőfokú angol nyelvvizsga,
  • 75 százalékához diploma,
  • és 58 százalékához 3 évnél több gyakorlati tapasztalat a követelmény.

Viszont a legtöbben pont olyan adminisztrációs, és értékesítéssel kapcsolatos állásokra pályáznak, amik nem igényelnek nyelvtudást.

Zsédely Krisztián, a portál értékesítési vezetője arról tájékoztat, hogy az állások:

  • 42 százaléka új munkakör,
  • 47 százalékuk megüresedett állást takar,
  • csupán 8 százalék lett meghirdetve átszervezés miatt.

Zsédely felhívja a figyelmet arra, hogy a jelek a versenyszféra egyértelmű növekedését jelzik, és a munkavállalók kedve is megjött az új állások utáni kutakodáshoz.

Ami a munkaidőt illeti:

  • tízből kilenc állás teljes munkaidős,
  • 4 százalékuk hat órás munka,
  • 4 százalék négy órás, részmunkaidős pályázat.

Az álláskeresők sorsa Budapesten, Pest megyében és Győr-Moson-Sopron megyében a legjobb (itt a legkönnyebb ugyanis az álláskeresés), és Nógrádban a legnehezebb.

A feltöltött önéletrajzokat megnéző cégek száma is növekedett, a 2013-as év azonos időszakához viszonyítva 25 százalékkal nőtt 2014 első negyedévében.

A tanulságokat minden álláskereső levonhatja magára nézve.

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Archív