iPhone 12 Pro: a maximalista kolléga

A 2020 őszén megjelent legújabb iPhone nem csak a tinik szórakozását szolgálja és nem csak státuszszimbólum, hanem kiváló üzleti megoldások, és a vállalkozásodat segítő technológia rejlik benne. Nem állítjuk, hogy egy Android rendszerrel ellátott telefon nem nyújt hasonló minőséget, sőt… , de az „ájfónnak csak neve van” hívőknek szeretnénk bemutatni 3 hasznos tulajdonságot, amit az üzleti életben is kamatoztathatnak.

5G

Tudjuk már elég elcsépelt a sztori, főleg, hogy a covid kapcsán, az összeesküvés elméletek hívői által naponta hallottunk az 5G-nek köszönhető világvége teóriákat. Ezek után pedig, ha azt mondjuk, hogy az iPhone 12 az első széria, amelyben megtalálható ez a technológia akkor rögtön felkapjuk a fejünket.

Miért fontos ez neked és a vállalkozásodnak? Stabilabb és gyorsabb internetkapcsolatot biztosít! Az 5G-vel akár 10x gyorsabban és 10x annyian használhatjátok a hálózatot minőség romlás nélkül, mint a 4G esetében. Ez kifejezetten hasznos például konferenciahívások, online meetingek esetében, de a felhőből is a másodperc tört része alatt hívhatod le nagyméretű fájljaidat. Dolgozz akár logisztikában, tervezz okos otthonokat vagy legyél akár forex bróker, sokkal gyorsabban, stabilabban adod és kapod majd az információkat, amellyel másodperceket, perceket nyerhetsz. Az idő pedig pénz, mint tudjuk!

5g-halozat

Azonban, hogy az 5G révbe érjen az infokommunikációs vállalatoknak hatalmas strukturális fejlesztéseket kell eszközölniük. Az új technológia magasabb frekvencián működik, a jel rövidebb távolságra képes eljutni, így a bázisállomásokat, adótornyokat közelebb kell elhelyezni egymáshoz. Sőt az sem mindegy, hogy egy nagyobb épület mely részén állunk, de egyes hírek szerint bizonyos telefontokok is ronthatják az 5G jelminőségét. Az irány jó, de a cél eléréséhez még pár évet biztosan várnunk kell.

A14 bionikus processzor

Még a 12-es széria előtt bemutatásra került a legújabb iPhone-ok agya az A14 bionikus processzor. Sorolhatnánk az olyan technikai előnyeit, mint, hogy az eddigi 7 nanométeres helyett ezek már 5 nanométeres gyártási eljárással készültek vagy, hogy 40%-al több tranzisztor található benne, mint elődjében, de ezt a fajta felsorolást hagyjuk is. Nézzük neked milyen előnyöd származik abból, hogy a legújabb almás telefonodat A14 chip hajtja.

Az Apple az A12-es processzort tartja az A14 elődjének, ezek alapján pedig elmondható, hogy akár 30%-os grafikus és 40%-os CPU teljesítménynövekedéssel számolhatunk. A nagyobb teljesítménynek köszönhetően másodpercenként 11 billió művelet végrehajtására képes, amely kiválóan támogatja az ML-t, azaz a gépi tanulást. Ezáltal a vállalkozások személyre szabottabb szolgáltatásokat nyújthatnak ügyfeleiknek, könnyebben megtarthatják őket, vagy a big data segítségével újragondolhatják marketing stratégiájukat.

LiDAR + AR

A LiDAR, azaz a lézer alapú távolság érzékelés, már több évtizede velünk van, azonban a lakossági felhasználásban az utóbbi években kezdett elterjedni. A technológia lényege, hogy a készülék lézernyalábokat bocsájt ki, amelyekkel pásztázza környezetét, ezzel pedig 3D képet alkot. Már eleve ez hatalmas segítség az ingatlanfejlesztésben, fotózásban, 3D nyomtatásban vagy akár a régészetben.

Azonban, ha hozzáadjuk még az AR-t, azaz a kiterjesztett valóságot, akkor egy olyan eszközt kapunk, amellyel a lehetőségek tárháza végtelen vállalkozói szempontból is. Elég, ha megnézzük az alábbi képen látható Hot Lava nevezetű játékot, amely a nappalit használja a játék helyszínéül.

hot-lava-ar-lidar

Amennyiben vállalkozóként azon fantáziálsz, miként adhatnál valami kreatívabbat ügyfeleidnek, itt a lehetőség. A LiDAR + AR segítségével ezentúl nincs több unalmas prezentáció, online meeting, de egy egyedi játékszoftverrel gamifikálhatod is ügyfeleidet.

Mint láthatod az apple „okosfonja” mögött azért nem kevés munka, innováció és minőség rejlik. Bármilyen kiegészítő egyedivé teszi ezt a szériát, mint például egy iPhone 12 pro tok, vagy lefújhatod lilára, de kirakhatod gyémántokkal is, azonban ez a telefon már maga az egyediség!

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Archív