Ismerd meg a költséghatékonyságot célzó fejlesztések finanszírozási lehetőségeit!

El sem hiszed, milyen sok pénzt spórolhatsz az energián!
El sem hiszed, milyen sok pénzt spórolhatsz az energián!

Tudod-e, hogy miből, hogyan finanszírozhatod az energetikával kapcsolatos, költséghatékony üzemeltetést célzó fejlesztéseket? Vajon mi a helyzet az irodaházak fejlesztésével, valamint a fejlett mérőeszközökkel nem rendelkező épületek versenyképességével?

Kérdésed van? Elakadtál? Írj, és segítek!

Azt tudni kell, hogy a magyar irodapiac kifejezetten érzékeny az árakra

Az árverseny megjelenik az üzemeltetési költségekben is, és előreláthatólag továbbra is a középpontban fog maradni. Az üzemeltetési díj két fő része: az elfogyasztott energia, és az épület fenntartásának költségei.

Egy régóta fennálló, és ezáltal kisebb hatékonysággal működtethető ingatlannál az épület versenyképességének megtartásához figyelembe kell venni a következőket:

  • Az épület fejlesztését energiafelhasználást csökkentő szempontok alapján kell végezni. Ha megfelelő energetikai eszközökkel szereljük fel az épületet, annak hatalmas gazdasági jelentősége van, hiszen egyre inkább szem előtt kell tartani az egyre alacsonyabb energiafogyasztást.
  • Gazdasági szempontból racionalizálni kell az ingatlan működtetését azáltal, hogy annak kezelésére egy megbízható partnert bízunk meg. Így oly módon csökkennek az épület üzemeltetéséhez szükséges járulékos költségek, hogy a szolgáltatás színvonala is javulásnak indul.

Az energetikai fejlesztések időszerűsége

Egy olyan épület, amely nem a fenntarthatósági szempontok szerint van megépítve és fenntartva, pár év múlva már veszíteni fog a piacképességéből. A cégek legkésőbb a jövőbeni energiaárak növekedésével kezdik el minimalizálni a veszteségességet, és az energiát hatékonyan felhasználó épületek versenyképessége növekedni fog.

Az épületek tulajdonosai nem igazán rendelkeznek tudásanyaggal azokról a költséghatékony energetikai lehetőségekről, melyekkel akár befektetés nélkül vagy csekély beruházással nagymértékben leredukálhatják az energetikai vonatkozású üzemeltetési kiadásaikat.

Megtakarításból is mód van a fejlesztések finanszírozására

A Pannon Épületenergetika országszerte több száz energetikai elméletet készített, és keresték az azonnali és/vagy legjutányosabban kifizetődő idejű korszerűsítéseket. Tapasztalataik alapján összeállították összetett energetikai szolgáltatásaik kínálatát, amelyek az energiafogyasztás tökéletesítését célozzák meg.

Az energia racionalizálási törekvések befektetés mentes, vagy kis beruházást kívánó felépítésben is véghezvihetőek.

Alapszolgáltatásuk során elvégzik az energetikai felülvizsgálatot, mellyel akár több millió forint megtakarítás is eszközölhető, ez az összeg pedig felhasználható további olyan fejlesztésekhez, amely energia megtakarítást eredményeznek.

Energetikai felülvizsgálat a jövő megtakarításainak

Megtakarítást eredményező módosításokat alapos műszaki vizsgálat után, és a számlák és szerződések elemzése után indítványoznak. Ez a fajta sikeres együttműködés egy nagyobb intézménynél is hatékonyan működik.

A jövőbeni megtakarításokról és az Energia Kontroll Rendszerről bővebben a http://www.pannonmuhely.hu/irodahaz honlapon lehet tájékozódni.

Amennyiben a környezettudatosság mellett a költséghatékonyság is fontos Neked, mint tulajdonosnak, akkor az épület üzemeltetéssel kapcsolatban érdemes felkeresni  a Pannon Épületenergetika weboldalát, vagy felkeresni az Energiatudatos Irodaház Program tanácsadóját.

Kérdésed van? Elakadtál? Ír, és segítek!

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Archív