Megint emelkedett a gyerek körében a TV nézés ideje

TV

Az idei év harmadik negyedévében nőtt a tévénézésre fordított idő, legalábbis a gyerekek körében. Az idősebbek ugyan kevesebbet televízióztak az eddig megszokottakhoz képest, a gyerekek tévé előtt töltött ideje viszont emelkedett.

A Nielsen Közönségmérés adataiból az derül ki, hogy az idei év harmadik negyedévében a teljes népesség tekintetében – napra lebontva – átlagosan 4 óra 23 percet néztek televíziót, 2 perccel többet, mint tavaly ilyenkor.

A gyerekek és a fiatal felnőttek, és a középkorúak tévénézéssel töltött ideje növekedett, az első korosztályé 19 perccel, a második korosztályé pedig két perccel. Egyedül az 50 és a felettiek tévénézési ideje csökkent, hét perccel.

TV

A kereskedelmi csatornáknak rossz hír, hogy nézettségük 4,8 százalékkal csökkent, az általános szórakoztató csatornáké viszont 1,8 százalékkal nőtt.

A kedvelt műsortípusok közül a mozifilmek tették ki a legnagyobb arányú műsorfogyasztást, attól függetlenül, hogy ez a műsortípus csak 10,9 százalékát tette ki a műsoridőnek.

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Archív