Megy a Twitter a tőzsdére

Twitter marketing a való életben
Twitter marketing a való életben

A cél egymilliárd dollár. Ennyi bevételre szeretne szert tenni a Twitter azzal, hogy értékpapírjaival megjelenik a tőzsdén – írta nemrég az amerikai tőzsdefelügyelet saját honlapján.

A Twitter először most engedett bepillantást a hivatalos pénzügyeibe és forgalmi adataiba. Ezekből látszik, hogy a közösségi oldalnak június végén 218 millió aktív felhasználója volt, üzleti forgalma a 2012-es évben 317 millió dollárt tett ki.

A tavalyelőtti adatokhoz viszonyítva 80 millió dollárnyi visszaesés volt tapasztalható. A 2013-as első féléves eredményei azt mutatják, hogy bevételük 253,6 millió dollárt tesz ki, a veszteség már elérte a 69,3 milliót.

Twitter marketing a való életben

A Facebook tőzsdére lépése óta ez az egyik legnagyobb értékpapír bevezetés a közösségi ágazatban. A Twitter célja nem csak a bevétel növelése, hanem, hogy megfelelő ütemben tudjon terjeszkedni, és a fejlesztéseinek lehetőséget adjon.

Ráadásul – a Twitter megfogalmazása szerint – ezzel a lépéssel szeretnék jutalmazni azokat a befektetőket, akik az elmúlt időszakban több, mint 1 milliárd dollárral támogatták meg a céget.

A fejlesztések nyilván a mobil- és okostelefonok irányába mutat, így erőteljes versenytársa lesz a Facebooknak.

Az Első

Szia! Az Első vagyok, a Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címed nem lesz közzétéve.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Legújabb innen - Archív