Mit dolgoznak a magyarok külföldön legszívesebben?

Külföldi fizetéshez külföldi rezsi jár!!!!
Külföldi fizetéshez külföldi rezsi jár!!!!

A Jobinfo.hu nyári elemzéséből az derült ki, hogy azok a magyar munkavállalók, akik külföldön szeretnének dolgozni, leginkább a betanított munkavégzésre kaphatnak lehetőséget. Viszont ez az álláskategória jelenti a legtöbb veszélyforrást is – legalábbis ami a munkavállalással kapcsolatos veszélyeket jelenti.

Az álláskereső portál elemzése a saját hirdetési rendszerében rögzített álláskínálat alapján készült.

Eszerint a legtöbb munkavállalót Ausztriában, Németországban és Nagy-Britanniában várják, de leginkább csak a szakmunkásokat és a betanított munkások kategóriában. Keresettek még az informatikusok is, viszont a mérnökök számára a külföldi hirdetések nem tartalmaznak jelentős kínálatot.

Külföldi munkalehetőséget leginkább azok a magyar munkavállalók keresik, akik itthon már nem találhatnak jobb lehetőséget a jelenlegi munkahelyüknél, illetve egyáltalán nem találnak semmilyen lehetőséget.

Külföldi fizetéshez külföldi rezsi jár!!!!
Külföldi fizetéshez külföldi rezsi jár!!!!

 

Ezekre a munkavállalókra leginkább:

  • a szakmai tapasztalatlanság,
  • az alulképzettség
  • és az idegen nyelv nem ismerete a jellemző.

Sajnos ez a munkavállalói réteg tartozik ahhoz a csoporthoz, melyek könnyen azon álközvetítők áldozataivá válnak, akik magas jövedelemmel kecsegtető külföldi munkákat kínálnak.

Egy, a napokban közreadott, a rádióban is többször hallható csalás is kiválóan példázza azt, hogy a magas jövedelem, a könnyebb ügyintézés lehetősége mennyire csábító azon munkát kereső magyar személyek között, akik külföldön szeretnék megtalálni a boldoguláshoz való utat.

A jobinfo.hu saját rendszerébe érkező külföldi álláskínálatok között is szerepel havonta 1-2 csalás lehetőségét sejtető hirdetés, de a portál minden kiszűrt esetben megkeresi a rendőrséget, és kivizsgáltatja a munkakínálat jogi hátterét.

Azt azonban le kell szögezni, hogy a betanított munkák a külföldi országokban sem túlfizetett munkalehetőségek, bár az árfolyamok változásával könnyen csábító összegnek minősülnek az ott kínált fizetések.

Viszont a betanított munkások és a szakmunkások külföldön is élnek, így a keresetüket érdemes az adott ország gazdasági viszonyaira vetítve mérlegelni, nem a magyar fizetésekhez viszonyítani.

Nyilván kecsegtető az átszámítások miatt a magyar fizetés ötszörösét kiadó német fizetés, de a német megélhetést figyelembe véve, ott sem fizetik túl a betanított munkásokat – akármelyik országból is érkeznek a munkavállalók.

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Archív