Reklámok az utcán, buszon, lépcsőn… MINDENHOL!!!!!

Die Hard reklám
Die Hard reklám

A vásárlókért folyó brutális verseny szó szerint egyre nagyobb területeket vesz igénybe, újabb és újabb lehetőségeket keresve azért, hogy az értékesítési célú üzeneteket a leggyorsabb, leghatékonyabb módon juttassák el a kiszemelt célközönséghez.

Kérdésed van? Elakadtál? Írj, és segítek!

Az internetes hirdetések mellett a televíziós és a rádiós hirdetésekkel együtt általában a közterületeken kihelyezett “reklámeszközök” segítségével oldhatók meg azok a feladatok, melyeket egy reklámüzenetnek teljesítenie kell.

A közterületen alkalmazott reklámhadjárat nem csak egy termék vagy szolgáltatás ismeretét segíti elő, hanem kiválóan alkalmas a márkaépítésre is.

A gyors információáramlás szükségessé teszi azt, hogy a vállalkozások az üzeneteiket mindenféle megengedett eszközzel eljuttassák a célközönség felé, hiszen a lassú reakció végzetes következményekkel jár a vállalkozásokra nézve.

A kreatív médiahasználatot ma már nem csupán a kampányok részelemeként kell látni, hanem a márkaépítés fontos eszközeként is funkcionál.

A közterületi médiában való megjelenést illetően egyfajta kettősség fedezhető fel. Egyrészt a gyorsuló életvitel mellett egy fix pontot jelent, másrészt a folyton változó világban állandó jelenlétet biztosít.

A legtöbb közterületi médiában használatos megoldás legkevesebb egy hónapig mutatja fix helyen, a nap bármely időpontjában megtekinthetően és kódolhatóan a reklámüzeneteket. Ebben a szegmensben a könnyen értelmezhető üzenetek nagyon fontosak, ha egy bonyolult reklámképet vagy rejtett üzenetet akar megjelentetni a vállalkozás, akkor számára a közterületi média nem a megfelelő eszköz.

Die Hard reklám
Die Hard reklám

A közterületi hirdetési eszközökkel az utazó közönséget lehet elérni:

 • a gyalogosforgalomban közlekedők figyelmét,
 • a dugóhelyzetbe kerülő autósok figyelmét, a
 • és a tömegközlekedési eszközökön utazó közönség figyelmét.

A közterületi média területei széles lehetőségeket rejtenek magukban.

Az óriásplakátokon megjelenített információ valamilyen szinten mindig rögzül a fogyasztók emlékezetében. Ha mást nem is, a fogyasztó figyelmét felkelti, további keresésre ad alapot. Az óriásplakátok a nagyméretű képek, tipikusan a termékhez, vállalkozáshoz köthető rövid információk megjelenítésére alkalmasak.

Persze a hirdetési lehetőségek nem csak az óriásplakát alkalmazásából állnak, hiszen ott van még:

 • a light poster,
 • a járművel oldalán található reklámfelületek,
 • a járművek padlózatán,
 • a metróállomások járófelületének kihasználása,
 • a mozgólépcső oldalán látható balusztrád felületek,
 • a közlekedési eszközök megállóiban található korlátok adta lehetőségek.

Nem szabad elfeledkezni a digitális reklámközvetítő felületekről sem:

 • kültéri óriáskijelzők, vagyis Led falak,
 • digitális plakátok.

Ezek mind mind alkalmasak arra, hogy a nagy közönség felé juttassák el a cégek reklámüzeneteit.

Mi volt a poszt lényege?

Az , hogy van élet az online marketingen túl is, soha nem szabad egyetlen reklámcsatornánál leragadni.

Kérdésed van? Elakadtál? Ír, és segítek!

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Archív