Végleg leállították az iWiW-et!

Az előzetes bejelentéseknek megfelelően éjfélkor lekapcsolták az iWiW elérését; már nem léphetünk be a közösségi oldal felületére, csupán egy „Sziasztok…” fogad bennünket.

Az iWiW végleg bezárja a kapuit, noha a címsorban az olvasható: Az IWIW karbantartás miatt átmenetileg nem elérhető. De mint tudjuk, ez az „átmenetileg” örökké fog tartani.

A működtetők ígérete szerint nem próbálják meg újjáéleszteni, a tárolt adatokat pedig megsemmisítik. Ezzel visszavonhatatlanul véget ér a magyar közösségi oldal pályafutása.

Az iWiW 12 éve indult útjára, ezzel megelőzte a mai etalonnal számító Facebook-ot. 12 év alatt mintegy 4,7 millió felhasználó csatlakozott a közösségi oldalhoz, ezzel egyedülit hozott létre a magyar világháló történetében.

A működtetők a Facebook magyarországi megerősödésével magyarázták a hanyatlást. Míg a fénykorában napi 1,5 millióan léptek be az iWiW felületére, az utolsó időszakra ez a szám alig néhány tízezerre zsugorodott.

Persze kritikus hangok is megfogalmazódtak az iWiW működésével kapcsolatban. Sokak szerint a nehezen használható felület, az újítások hiánya, a lassúság és a rosszul sikerült nagy átalakítás vezetett odáig, hogy a felhasználók egyértelműen elpártoltak a magyar közösségi oldaltól.

Azt túlzás kijelenteni, hogy bezzeg a Facebook pedig milyen felhasználóbarát… Nem az, a felhasználók mégis úgy döntöttek, hogy a lájkok és megosztások világát jelentő Facebook-ra teszik a voksukat. Az iWiW pedig elindult a lejtőn és meg sem állt a teljes megszűnésig.

Sokan még ma is láttak fantáziát benne

Az utóbbi hónapokban mintegy száz befektető jelezte, hogy szívesen lenne az iWiW új tulajdonosa. A jelentkezők többsége cégek és a különböző MLM rendszerekben érdekelt „vállalkozók” közül került ki, de baráti társaságok is jelezték, hogy összedobnák a pénzt a közösségi oldal megvásárlására.

A jelentkezők többsége valószínűleg nem volt tudatában annak, hogy a jelenlegi formájában működő szerverpark egyedül 5 milliós villanyszámlát jelent havonta, gazdaságosabbá tételéhez viszont a teljes rendszer szoftveres újraépítésére lenne szükség.

Kovács Gergely, a vállalat iWiW-működtetéséért felelős igazgatója szerint nem volt komoly érdeklődő, aki átvehette volna a működtetés jogát.

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Archív